Τα σχέδια του δημάρχου Σπάρτης για αγροτική και οικονομική ανάπτυξη

Με κείμενό του, ο δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας, γνωστοποιεί απ’ την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, τις σκέψεις-αποφάσεις του για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αγροτική και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Λέει τα εξής:

«O αρχικός σχεδιασμός μας για την Αγροτική και Οικονομική Ανάπτυξη της περιοχής μας, περιλαμβάνει και τα εξής:

1. Την άμεση δημιουργία «Συνδέσμου Αγροτικών Επιχειρήσεων Σπάρτης», με σκοπό την αναβάθμιση των συστημάτων μάρκετινγκ, επικοινωνίας και πληροφορικής τους, την αξιοποίηση των Προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ, την αύξηση των εξαγωγών, την οργάνωση σεμιναρίων βελτίωσης της αγροτικής παραγωγικότητας, τη βελτίωση του brand name & brand recognition, κλπ.

Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θανάσης Καρλαύτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Μενούτης.

2. Επαφή με μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων, φορτηγών, αγροτικών εφοδίων, τράπεζες, κλπ., για να κάνουν ουσιαστικές εκπτώσεις στα Μέλη του Συνδέσμου μας. Ήδη μας ήρθαν δύο προσφορές πριν καν αρχίσουμε!

3. Τη δημιουργία σήματος τύπου Made in Sparta 300/2500, ή ίσως και πιο ευρηματικού! Θα ζητήσουμε και «τη βοήθεια του κοινού», μέσω κάποιου διαγωνισμού, τον οποίο θα ανακοινώσουμε σύντομα!!

4. Τη δημιουργία παντοπωλείου τύπου δεκαετίας 1950/60 που θα διαθέτει όλα τα αγροτικά και βιοτεχνικά προϊόντα που παράγονται στη Σπάρτη. Θα καλέσουμε τους καταστηματάρχες τροφίμων/ παντοπωλείων/ σούπερ μάρκετ να μας κάνουν σχετικές προτάσεις και υποδείξεις!

5. SPARTAGROTICA: Μεγάλο Αγροτικό Συνέδριο και Έκθεση προϊόντων της περιοχής κατά τις 25-29 Ιουνίου 2020. Θα δώσουμε έμφαση στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας, στην αναβάθμιση του brand name και στη Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα».

από ανάρτηση στο www.sparti.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ενημέρωση ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ: Στα 81 τα νέα κρούσματα (σύνολο 1.415)-Στα 50 τα θύματα (video)

Η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον εκπρόσωπο …