Έξι επενδύσεις 1,05 δις στην Ελλάδα – Δύο στην Κρήτη

Το «πράσινο φως» σε έξι στρατηγικές επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,05 δις. ευρώ «άναψε» το πρωί της Δευτέρας η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων κατά την πρώτη συνεδρίασή της στην οποία μετείχαν οι κ.κ. Αδ. Γεωργιάδης, Χρ. Σταϊκούρας, Χ. Θεχάρης, Κ. Χατζηδάκης και ο κ. Κ. Φραγκογιάννης.

Τα έξι επενδυτικά έργα που εγκρίθηκαν, αφορούν κυρίως στους κλάδους του τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στην Κρήτη, εγκρίθηκε η ανέγερση των δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων «COSTA NOPIA» της εταιρείας «Cretan Sun and Sea Developments ΑΕ, μέλος του Ομίλου Εταιρειών ΛΕΠΤΟΣ, συνολικού προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ. Η επένδυση της COSTA NOPIA περιλαμβάνει την τουριστική ανάπτυξη συνολικής έκτασης 1130 στρ., στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάμου που βρίσκεται στο νομό Χανίων. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδο golf.

Επίσης, εγκρίθηκε για το Λασίθι η επένδυση της «CAPE THOLOS» της Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο «Maris Hotels S.A.», του ομίλου Μεταξά, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο σε συνολική έκταση 1.400 στρ. στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού, ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και 2 ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικού καταφυγίου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κανένας εφησυχασμός για να μην ανατραπεί η θετική εικόνα- Στους 81 οι θάνατοι (live)

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, με διαφορετικές ταχύτητες, σε κάθε χώρα. Σύμφωνα με τον απολογισμό …