Με τους δημάρχους Τρικκαίων και Μετεώρων συναντήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών

Η αποκέντρωση, η μείωση της γραφειοκρατίας και ο Κώδικας Αυτοδιοίκησης ήταν τα κυριότερα ζητήματα που συζητήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ του δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβανίου. Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Τρικάλων.

Ο υφυπουργός επεσήμανε την ανάγκη για συνεργασία, μίλησε για την ψηφιακή διακυβέρνηση και εστίασε σε ζητήματα εξυπηρέτησης των πολιτών και αποκέντρωσης, αλά και σε ζητήματα κανόνων που θα θέτει ο νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα – εκκρεμότητες,

dav

είτε για θέματα του Δήμου Τρικκαίων (η υπογραφή της απαραίτητης ΚΥΑ για το αναπτυξιακό δάνειο ΑΠΕ του Δήμου) είτε συνολικότερα για τους ΟΤΑ της χώρας (όπως, αντικειμενικά κριτήρια για κατανομή ΚΑΠ, παράταση συμβάσεων των προσωρινών εργαζόμενων της 3Κ/2018, πρόληψη & νέες υποδομές για την πολιτική προστασία, εκσκαφές στους ασφαλτοτάπητες των πόλεων, συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου, διαλειτουργικότητα υπηρεσιών Δημοσίου & ΟΤΑ κ.α.). Η επίσκεψη του υφυπουργού ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο control room του δήμου και στο Μύλο των Ξωτικών.

Στο δήμο Μετεώρων

Στο μεταξύ, το πρωί ο υφυπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο Μετεώρων στην Καλαμπάκα, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αλέκο.

Ο δήμαρχος Μετεώρων έθεσε στον κ. Λιβάνιο μια σειρά από αιτήματα και προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο, ξεκινώντας με τα έργα που είναι ενταγμένα στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ και αυτά που είναι να ενταχθούν, θέματα φυσικών καταστροφών, για προγράμματα χρηματοδότησης τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ο διαχωρισμός των οικισμών Ελαφίου και Αμαράντου σε ξεχωριστές κοινότητες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δυο πλευρές συμφώνησαν στο να συνεχιστεί και να εδραιωθεί αυτή η συνεργασία και να υπάρχει μία άμεση επικοινωνία και των δύο πλευρών για οποιοδήποτε θέμα.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ενδεχομένως από τον Μάιο σταδιακή άρση των μέτρων- Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Το τέλος Απριλίου, και για την ακρίβεια ‪την 27η Απριλίου‬, προσδιόρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης …