Δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης: Ο δήμαρχος καλείται να εφαρμόσει τεχνικό πρόγραμμα … άλλων παρατάξεων

Το τεχνικό πρόγραμμα που συνέταξαν τρεις (3) δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας (Σμυρνιώτης-Παυλής-Τσιαμούλος), ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία), στην γεμάτη πάθος και ένταση, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου της Τρίπολης, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας.

Το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξης που αποτελεί την δημοτική αρχή, απορρίφθηκε (κατά πλειοψηφία).

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει δεκτή (κατά πλειοψηφία) η πρόταση του προεδρείου και του δημάρχου Κ. Τζιούμη, για συζήτηση του τεχνικού προγράμματος των τριών (3) παρατάξεων.

Τον λόγο τώρα θα έχουν σίγουρα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της πολιτείας.

Σπάνιο ή ίσως και μοναδικό: Ο δήμαρχος, δηλαδή, να μην μπορεί να υπηρετήσει το πρόγραμμά του και να καλείται τώρα να εφαρμόσει το τεχνικό πρόγραμμα άλλων παρατάξεων.

Άλλοι μίλησαν για … ανωμαλία, προερχόμενη απ’ όσα προβλέπει ο Κλεισθένης και δεν θεράπευσε η νέα κυβέρνηση, ενώ κάποιοι άλλοι, μετέφρασαν τα γεγονότα, ως πρόνοια του νόμου, για την αναγκαστική εφαρμογή συναίνεσης, διαβούλευσης, συνεργασίας και συνέργειας.

Ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, σε δηλώσεις του, φάνηκε σίγουρος ότι το ψηφισμένο αυτό τεχνικό πρόγραμμα, της «ενωμένης μειοψηφικής παράταξης», όπως την χαρακτήρισε και πάλι, θα βγει παράνομο και θα ακυρωθεί.

Στο συμβούλιο, επικαλέστηκε και την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται και η συνεδρίαση για την ψήφιση του προυπολογισμού, αλλά και τα όσα θα αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα ελέγχου των δημοτικών αποφάσεων.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

“Μπλόκα” σε διόδια, εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένων (video)

Σειρά αυστηρών μέτρων για την αποτροπή των εκδρομέων, ενόψει Πάσχα, έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση. …