“Να γίνουν προσλήψεις για να καλύπτονται κενά και όχι μετακινήσεις εκπαιδευτικών”

Μοιράσου το άρθρο:

Να μη μετακινηθεί εκπαιδευστικός για να καλύψει λειτουργικό κενό στο δημοτικό σχολείοΝέας Κούταλης Λήμνου, αλλά να γίνουν νέες προσλήψεις ζητά ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου. όπως τονίζει με ανακοίνωσή του:

Το ΔΣ του Συλλόγου μας στηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου που πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση, να μην μετακινηθεί δασκάλα από το σχολείο για την κάλυψη του λειτουργικού κενού στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης, αλλά να διοριστεί αναπληρωτής δάσκαλος για την κάλυψη του παραπάνω κενού.

Καλούμε τη Διευθύντρια ΠΕ Λέσβου και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Λέσβου να συνταχθούν με τις θέσεις του Κλάδου και του Συλλόγου για ένα υπεύθυνο δάσκαλο για το Ολοήμερο Τμήμα των σχολείων, για στήριξη του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας, για την κάλυψη των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών και όχι με μετακινήσεις από το ένα σχολείο στο άλλο εκπαιδευτικών που εργάζονται με πλήρες ωράριο, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και υλοποιώντας αντιπαιδαγωγικές πρακτικές.

Τους καλούμε να μην συνταχθούν με την πολιτική και την πρακτική των κυβερνήσεων και των ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας για «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικών, σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών και της Δημόσιας και Δωρεάν παιδείας.

Με βάση τα παραπάνω ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

· Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού και μάλιστα στα μέσα της σχολικής χρονιάς

· Κάλυψη του λειτουργικού κενού του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κούταλης με διορισμό αναπληρωτή δασκάλου (ΠΕ70).

· Κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της Λήμνου (Παράλληλη Στήριξη, Τάξη Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών ΖΕΠ).

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

“Μπλόκα” σε διόδια, εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένων (video)

Σειρά αυστηρών μέτρων για την αποτροπή των εκδρομέων, ενόψει Πάσχα, έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση. …