Καβάλα: «Δεν πρόκειται να συνδιοικήσω τον δήμο»

«Δεν πρόκειται να συνδιοικήσω το δήμο. Θα εφαρμόσω το πρόγραμμα για το οποίο με ψήφισαν οι δημότες, θα βρω χρήματα για να το υλοποιήσω, θα τα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο και κάθε παράταξη θα είναι υπόλογη για ό,τι δεν γίνεται» δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας ο δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης, απαντώντας ουσιαστικά για τη συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα των 4,5 εκατ. ευρώ που δεν εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υποστήριξε ότι στόχος ήταν να πληγεί ο ίδιος ο δήμαρχος, αν και παραδέχθηκε ότι, όταν διαπίστωσε ότι υπήρχε κακή διάθεση των συμβούλων, έπρεπε αποσύρει το θέμα και να το επαναφέρει την επόμενη μέρα εντός της προθεσμίας. Στο εξής, ανέφερε, θα ενημερώνονται οι παρατάξεις, εξήγησε όμως ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έπρεπε να υποστηριχθεί από φορείς και έγινε μεγάλη προσπάθεια για να συντονιστούν. «Δεν ήταν αμιγώς του δήμου, έπρεπε να συνυπάρχουν επιστημονικοί φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι, να υπάρχει το στοιχείο της καινοτομίας και όλα να αιτιολογούνται επαρκώς ώστε να εγκριθεί η πρόταση» τόνισε ο κ. Μουριάδης.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα χάθηκε και ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν την προσπάθεια αναζήτησης προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τον δήμο Καβάλας. «Θα τα φέρνω στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όποιος έχει αντιρρήσεις ας τα απορρίπτει. Έτσι είναι το σύστημα, πρέπει να αλλάξει αλλά προς το παρόν δεν γίνεται διαφορετικά».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Η Γαλλία θα ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο

«Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε θέματα εκμετάλλευσης …