Τηλεοπτική μονομαχία Τζόνσον- Κόρμπιν ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου (video)

Οι χειρισμοί των δυο πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την Βόρεια Ιρλανδία και το Brexit επισκίασαν το τελευταίο χθεσινό ντιμπέιτ στο BBC με στόχο να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

«Δεν βλέπω ποιος θα διαπραγματευτεί μια συμφωνία των Εργατικών. Δεν υπάρχει κανείς να την υποστηρίξει» υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον.
«Για καταστροφικές οικονομικές συνέπειες στη βόρεια Ιρλανδία με την επιβολή δασμών» έκανε λόγο ο Τζερεμυ Κορμπιν, αναφερόμενος στη πρόσφατη συμφωνία για το Brexit.

Αν και η συγκεκριμένη τηλεμαχία με παρουσιαστή το Νικ Ρόμπινσον κύλησε χωρίς ιδιαίτερα εκπλήξεις και χωρίς ουσιαστικό νικητή, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανέλαβαν τις θέσεις τους για καίρια ζητήματα, όπως η οικονομία και το εθνικό σύστημα υγείας. Ενώ σε άβολη θέση έφεραν τον βρετανό πρωθυπουργό ερωτήσεις, σε σχέση με το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην γέφυρα του Λονδίνου και αντίστοιχα τον Τζερεμυ Κορμπιν, όταν κλήθηκε να αποσαφηνίσει τους οικονομικούς του στόχους που αντικρούουν την πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου δημοσιονομικών μελετών.

Βρισκόμαστε έξι μέρες πριν τις κρίσιμες βρετανικές εκλογές και η εικόνα δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί, σχολιάζει το BBC, όμως η πολιτική είναι απρόβλεπτη, υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ο λαός κατανοεί ότι δεν θα μπορούσε απλώς να ψηφίσει χωρίς να προβληματιστεί.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση/Ν.Καντζάβελου

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κρούσμα κορονοϊού στο υπουργείο Εργασίας

Υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας που ανήκει σε ευπαθή ομάδα διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο υπάλληλος …