Παρέμβαση Λάσκαρη για τη ρύπανση από τα πυρηνελουργεία στη Μεσσήνη

Για οριακές καταστάσεις που ζει η Μεσσήνη, πνιγμένη για άλλη μια φορά στο νεφος που παραγουν τα πυρηνελαιουργεία τηγς περιοχής, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ καλαμάτας, ο δημοτικός σύμβουλος της Μεσσήνης και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής, Γιάννης Λάσκαρης.

Ο κ.Λάσκαρης έκανε λόγο για πολίτες που αγωνιούν για την υγεία τους και την υποβάθμιση της πόλης και με αφορμή αυτή την κατάσταση, πρότεινε την υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων καταγραφής και παρακολούθησης αερίων εκπομπών στα απαγωγικά συστήματα των μονάδων. Επίσης εξέφρασε και την αναγκαιότητα να τοποθετηθούν συστήματα καταγραφής αερίων ρύπων με την παράλληλη υποστήριξη on-line πληροφόρησης των ευρημάτων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των οικείων Δήμων και απαίτησε την ένταξη της περιοχής στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης προκειμένου να ενισχυθεί ο Δήμος Μεσσήνης με σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας.
Το σημαντικότερο πάντως μέτρο, όπως σημείωσε ο κ.Λάσκαρης «το οποίο θα δώσει και απαντήσεις στην τοπική κοινωνία που αγωνιά, προβληματίζεται και αισθάνεται πως η πόλη της Μεσσήνης ασφυκτιά» όπως είπε, είναι η διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης προκειμένου να εξετασθεί αν οι εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων από τα εργοστάσια που γειτνιάζουν στην περιοχή έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος Βέλγος που δολοφονήθηκε στη Βούλα

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων του 47χρονου Βέλγου που δολοφονήθηκε στη Βούλα στις 29 Μαΐου.Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν, …