Κομοτηνή: Εκατό χρόνια στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη και συνεχίζουν

Στο πλευρό πενήντα οικογενειών που έχουν ανάγκη στήριξης, έξι φοιτητών που με δυσκολία καλύπτουν τα έξοδα φοίτησης, αλλά και άλλων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους  βρίσκεται η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής. Τους στηρίζει, άλλοτε με τη χορήγηση μηνιαίως μικρού χρηματικού ποσού, άλλοτε με πακέτα τροφίμων και άλλοτε με τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις πολλές δράσεις του Συλλόγου, που συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία εκατό χρόνια.

Παράλληλα, ο Σύλλογος, η κα Πρόεδρος Σμαρώ Μπραντζουκάκη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έχουν φροντίσει να ενεργοποιήσουν μέλη, αλλά και φίλους και να τους κάνουν συνεργάτες στις προσπάθειες τους . Για παράδειγμα τόσο τα εδέσματα, όσο και τα εκθέματα που προσφέρθηκαν χθες  και παρουσιάστηκαν  αντίστοιχα στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Φιλόπτωχου ήταν  προσφορές που γίνονται με αγάπη, με πίστη στην αξία της αλληλεγγύης και στον συνάνθρωπο. «Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Σωματείου» δήλωσε  στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα πρόεδρος και πρόσθεσε «Είναι το καθιερωμένο παζάρι μας με τα μέλη να ετοιμάζουν τα εδέσματα για όλους εκείνους που θα μας κάνουν την τιμή. Κάποια είδη δώρων τα έχουμε αγοράσει από την τοπική αγορά, ωστόσο, έχουμε πάρα πολλά χειροποίητα, κασκόλ, σκουφιά κα. που δημιουργήσαν μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και μέλη του Συλλόγου Μεγάλου Κρανοβουνίου. Έμαθαν να πλέκουν στα μαθήματα πλεκτικής του Συλλόγου και προσέφεραν τα πλεκτά τους, τις δημιουργίες τους σε μας με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου.»

Η κα Σμαρώ Μπραντζουκάκη φώτο: Μαρία Νικολάου

Τα έσοδα από την χθεσινή πρώτη εκδήλωση θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη θέρμανσης. Είναι μια βοήθεια που καλύπτει ανάγκες για μικρό χρονικό διάστημα αλλά είναι κι αυτή η στήριξη κάτι. Τα έσοδα από την δεύτερη εκδήλωση, αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου με τις πιατέλες με γλυκά που παρασκευάσει η Φιλόπτωχος διατίθενται για τα πακέτα τροφίμων που διανέμει τις ημέρες των Χριστουγέννων. «Δεν στηρίζουμε μόνο οικογένειες, αλλά και φοιτητές που έχουν ανάγκη σε μηνιαία βάση δίνεται ένα μικρό επίδομά σε παιδιά που έχουν ανάγκη, όπως και σε 15 οικογένειες κάθε μήνα. Αλλά και πενήντα δέματα Χριστουγέννων που πάνε σε 50 οικογένειες. »Προσπάθειες στήριξης που η Φιλόπτωχος εκπληρώνει εδώ και ένα αιώνα περίπου.

«Να έρχονται σ’ αυτά τα «παζάρια», στα δικά μας  και στα άλλα που ακολουθούν. Εξυπηρετούν πάντα κάποιους σκοπούς. Τρέχουμε πάρα πολύ για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, παρακαλούμε τον κόσμο να βοηθήσει. Τα δέκα ευρώ που θα δώσουν σ’ αυτόν τον «καφέ» θα «πιάσουν τόπο», θα πάνε σε κάποιο σκοπό που αξίζει . Μπορούν να αγοράσουν όμορφα δώρα, μικρής αξίας, που μπορούν να χαρίσουν στους αγαπημένους τους κάνοντας το καλό.» δηλώνει η κα πρόεδρος απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε νέους ανθρώπους να πλαισιώσουν το Σύλλογο. «Να υπάρξει», όπως λέει, «ανανέωση στις τάξεις του Συλλόγου, να γνωρίσουν τον τρόπο που λειτουργούμε και θα το καταλάβουν και οι ίδιοι ότι θα πάρουν περισσότερα από αυτά που δίνουν.»
Φώτο: Σμαρώ Μπραντζουκάκη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Συνεχίζει τους ελιγμούς το Oruc Reis – Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν λυγίζει – Στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ (video)

Σε ελιγμούς επιδίδεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αρχικά στρεφόμενο νοτιοανατολικά με πορεία πλέον …