Νέες αιχμές Φρουζή κατά Τουλουπάκη (video)

Νέες αιχμές για στάση της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να αφήνει ο Κωνσταντίνος Φρουζής μετά και την 3η μέρα της κατάθεσης του στην προανακριτική επιτροπή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για εκείνον δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis.

«Πήγα στην Τουλουπάκη με δύο στόχους: Να καταθέσω για να μιλήσω επιτέλους και για ν΄ ανοίξουν οι λογαριασμοί μου. «Θέλω να καταθέσω» της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα. Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει και ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πώς έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει «έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις». Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι εξέλαβα τη στάση Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα» τόνισε ο κ. Φρουζής.

Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που είχε με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη.

«-Μπιάγκης : Θεωρείτε ότι η κ.Τουλουπάκη ενεργούσε μόνη της;
-Φρουζής: Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δικής της εμπάθειας. Σίγουρα πίσω από τις ενέργειές της είναι πολιτικοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς αντιπάλους».

«Δημιουργείται αυτήν τη στιγμή ένα κλίμα ουσιαστικά κατάδειξης αυτού του οποίου εμείς είχαμε αναδείξει στη Βουλή ότι είχαμε ενδείξεις ισχυρές ότι στηνόταν ένα σύστημα από πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά πρόσωπα, για να ενοχοποιήσουν πολιτικούς αντιπάλους τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ , Σπήλιος Λίβανος.

Κατάθεση Φρουζή: Πολιτικοί που ήθελαν να πλήξουν αντιπάλους, πίσω από τις ενέργειες της Ε. Τουλουπάκη (video)

Ο πρώην ισχυρός άντρας της Novartis φέρεται να είπε ότι οι συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν για να αποκτήσει επαφή.

«-Ραγκούσης : Οι συναντήσεις με τον Τσίπρα ήταν στη βάση παρανόμων αιτημάτων που είτε ετέθησαν είτε έγιναν δεκτά ;
-Φρουζής : Όχι, δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα. Έγινε στα πλαίσια γνωριμίας και απόκτησης επαφής».

Και για μία ακόμα μέρα φέρεται να επανέλαβε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκαν οι τζίροι της Novartis.

«O ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντά μας» φέρεται να είπε.

Τους ισχυρισμούς Φρουζή περί αύξησης του τζίρου της Novartis επί ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε με ανάρτηση του στο Facebook o Aλέξης Χαρίτσης, επικαλούμενος στοιχεία ισολογισμών από το 2014-18.

« Οι ισολογισμοί της εταιρείας είναι σαφείς και διαψεύδουν πλήρως τον κατηγορούμενο και τους πολιτικούς του υποστηρικτές:Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

«Νομίζω ότι αυτή η ιστορία θα οδηγηθεί σε ένα φιάσκο αλήστου μνήμης» είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να ρώτησε τον Κ.Φρουζή για το αν προτίθεται να κάνει αίτηση αποδέσμευσή του τραπεζικού του λογαριασμού στην Ελβετία.

Ενδεικτικός ο διάλογος:

«-Ραγκούσης: Μετά τις αλλαγές στον ποινικό Κώδικα θα κάνετε αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός σας στην Ελβετία;
-Φρουζής: Σήμερα το πρωί μίλησα με τον δικηγόρο μου και τον ενημέρωσα. Βεβαίως, κ. Ραγκούση θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου.»

«Είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο «υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές», αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis κ. Φρουζή!» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανασκευή του δημοσιεύματος των Financial Times ζητά η κυβέρνηση (video)

Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι οι στόχοι του Harvard project , του πρόγραμματος προώθησης σε κυβερνητικούς αξιωματούχους των θέσεων της εταιρείας για ευνοϊκή τιμολόγηση των προϊόντων της. Δεν επιτεύχθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά υλοποιήθηκαν μετά το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Harvard project πήρε σάρκα και οστά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η υιοθέτηση των 2 χαμηλότερων τιμών της ευρωζώνης ως βάση επετεύχθησαν επί κυβέρνησης Τσίπρα» τόνισε ο κ. Φρουζής.

Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φουρζή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής διήρκησε 16 ώρες.

Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα προσέλθουν οι μάρτυρες Φιλήστωρ Δεσταμπασίδης και η Μαρία Μαραγγέλη. Και οι δυο πρωην στελέχη της Novartis.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Κώστας Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Νέα στοιχεία για τη διαδρομή των 3 εκ. ευρώ – Στ. Πέτσας : Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για Ν. Παππά (video)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται …