Συνέδριο για το έργο του Καζαντζάκη στο Κουβέιτ

Στην πόλη του Κουβέιτ βρέθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019 ο Γιώργος Στασινάκης, ιδρυτής και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, προσκεκλημένος του Γαλλικού Ινστιτούτου, για να παρουσιάσει το έργο, τη σκέψη του μεγάλου Κρητικού και την έλξη του για τη Γαλλία και τον Αραβικό κόσμο.
Το κοινό εντυπωσιάστηκε από το πολύμορφο έργο και την πολιτισμικότητα του Καζαντζάκη και εξέφρασε την επιθυμία να μάθει περισσότερα.
Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή των υπευθύνων και εκπαιδευτικών του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Πρέσβη της Ελλάδας Κωνσταντίνου Πιπερήγου καθώς και
της Προέδρου και του Αντιπροέδρου της νεοσύστατης Ελληνικής κοινότητας του Κουβέιτ.

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη είναι ένα διεθνές πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη, κατόπιν επιθυμίας και παρουσίας, της Ελένης Καζαντζάκη και του μεγάλου θεατρανθρώπου Γιώργου Ανεμογιάννη, ιδρυτή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στους Βαρβάρους – Μυρτιά (Κρήτη). Ο κύριος σκοπός του είναι η προώθηση – με διάφορους τρόπους (και ιδιαίτερα με μελέτες) – του έργου και της σκέψης του μεγάλου συγγραφέα και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957). Τα μέλη του σωματείου ανέρχονται σε 9.142, από 130 χώρες.

ΠΗΓΗ

Check Also

Ήρθε η ώρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί- 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή

«Ήρθε η ώρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί» τόνισε στο διάγγελμά του στον …