Κομοτηνή: Γραφειοκρατία και τραπεζικό σύστημα ταλαιπωρούν Βιομηχάνους και Βιοτέχνες

«Παρά τα προβλήματα που κληρονομήσαμε στα χρόνια της κρίσης υπάρχει μια ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα πλέον πιο ελπιδοφόρο» δηλώνει ο κος Κουτρουλός από την Ξάνθη έχοντας ο ίδιος την εμπειρία του επιχειρείν, καθώς διατηρεί μια καλτσοβιομηχανία.

Ο κος Κουτρουλός με συνεργάτη του

Μιλά για «πολλαπλές δυσκολίες» που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια αυτή, προβλήματα γραφειοκρατίας, έλλειψης τραπεζικού συστήματος. «Είναι οι δύο κυρίαρχοι παράγοντες» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει «Από εκεί και μετά στην εσωτερική αγορά υπάρχει μια κάμψη και είναι μονόδρομος πλέον η εξωστρέφεια.»

Ήδη ένα μέρος της δικής του παραγωγής εξάγεται στην Κύπρο κυρίως και στην Αυστρία «προσπαθούμε να διευρύνουμε αυτόν τον κύκλο» δηλώνει και μιλά για την ανταγωνιστικότητα και το κοστολόγιο. «Είναι ζητήματα» λέει «που ο Έλληνας επιχειρηματίας θα πρέπει να δει. Είμαστε πλέον ένα μεγάλο χωριό και θα πρέπει με αυτό το κριτήριο να κινούμαστε, περιορισμός του κοστολογίου και καινοτόμα προϊόντα.»
Τέλος, δεν παραλείπει να επισημάνει και την έλλειψη στελεχών στην περιοχή. «Υπάρχει πληροφόρηση, αλλά θα πρέπει να τρέχουμε εμείς οι ίδιοι οι επιχειρηματίες προσωπικά κι αν δεν παράξουμε πρωτογενές έργο εμείς δυστυχώς πολλά πράγματα μένουν πίσω» τονίζει γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες στο επιχειρείν.
Φώτο: Ο κος Κουτρουλός με τον συνεργάτη του κ. Αποστολίδη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Δ. Κουτσούμπας: Να μην πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση

Πολιτική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ …