Δυτ. Μακεδονία: Κριτική Τσίπρα στην Κυβέρνηση, για υποβάθμιση της Περιφέρειας

Με δύο  ανοιχτές εκδηλώσεις μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στα  Γρεβενά και την Κοζάνη την Τετάρτη, καθώς και  συνάντηση χθες  το πρωί με τον Πρύτανη και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας , όπως και παρουσία  στην έκτακτη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται   η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στην  Δυτ. Μακεδονία, με επισκέψεις στο Ξυνό Νερό και την Φλώρινα.

Η επίσκεψη  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δυτ. Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεύρυνσης  του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες, όπου ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη  κριτική  για το  πρώτο τετράμηνο διακυβέρνησης της Ν.Δ, το οποίο όπως επεσήμανε «διαψεύδει ήδη τις προσδοκίες των πολιτών και της προεκλογικές υποσχέσεις της»

Ο κ. Τσίπρας  χαρακτήρισε ως «εγκληματική απόφαση» την αναστολή λειτουργίας 6 πανεπιστημιακών τμημάτων στη Δυτ. Μακεδονία, αναφέρθηκε  σε πολιτική υποβάθμισης της Κυβέρνησης  σε ότι αφορά την Περιφέρεια, στάθηκε  στην πολιτική ιδιωτικοποίησης στο φυσικό αέριο σε ότι αφορά και τα δίκτυα  και  έκανε λόγο  για «απουσία σχεδίου» της Ν.Δ  για την απολιγνιτοποίηση, χωρίς όπως υπογράμμισε να καλύπτονται οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια, την αντιμετώπιση της  ενεργειακής φτώχειας, την δίκαιη μετάβαση, τον ουσιαστικό ρόλο της ΔΕΗ στα ενεργειακά , την διασφάλιση των Τηλεθερμάνσεων και την αποκατάσταση του λιγνιτικού πεδίου στο ενεργειακό κέντρο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσδιόρισε στα Σέρβια ως «Εθνικό πρόβλημα» τη  διαχείριση του Προσφυγικού, όπου υπενθύμισε την διαφορετική στάση της Ν.Δ προεκλογικά και μετεκλογικά, σημειώνοντας επίσης ότι «η Κυβέρνηση της Ν.Δ ήταν ανέτοιμη να το αντιμετωπίσει και για το λόγο αυτό το διόγκωσε». Ο κ. Τσίπρας επικρότησε την πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για την φιλοξενία προσφύγων, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ήρθε η ώρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί- 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή

«Ήρθε η ώρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί» τόνισε στο διάγγελμά του στον …