Κομοτηνή: Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού έτοιμες για όλα

Εισέρχονται αθόρυβα στους θαλάμους κρατώντας μια λίστα στα χέρια. Πλησιάζουν τα κρεβάτια των ασθενών για τους οποίους έχουν λάβει ενημέρωση ότι χρειάζονται τη βοήθεια τους. «Κάνουμε παρέα όποιον δεν έχει κάποιον δικό του» λένε και προσθέτουν με ξεχωριστή απλότητα «Τον ταΐζουμε, ελέγχουμε τον ορό του, κάνουμε ενέσεις, βάζουμε θερμόμετρα, βοηθάμε τη νοσηλεύτρια»

Η κα Σμαρώ Αντωνιάδου

Συναντήσαμε τις κυρίες: Αθηνά Χατζηπαραδείση, Κατερίνα Μανανά και Σμαρώ Αντωνιάδου επί το έργον! Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής φορώντας την τιμημένη στολή της εθελόντριας του Ερυθρού Σταυρού. Είχαν ήδη πάρει οδηγίες από την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής και κινούνταν αναλόγως επισκεπτόμενες τους ασθενείς. «Συζητάμε μαζί τους, μαθαίνουμε για τα προβλήματά τους, τους ακούμε, μας δέχονται ευχάριστα» εξήγησαν με εμπειρία ξεχωριστή μέλη πολλά χρόνια του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού.

Οι κυρίες: Αθηνά Χατζηπαραδείση και Κατερίνα Μανανά

«Νιώθουμε υπέροχα για το γεγονός ότι βοηθάμε και δίνουμε μια παρηγοριά στον συνάνθρωπό μας» σημειώνουν προσθέτοντας ότι εκτός από το Νοσοκομείο προσφέρουν τη βοήθεια τους στο γραφείο του Συλλόγου, στα Ιδρύματα, στο Γηροκομείο, στο Ίδρυμα Ανιάτων, στο Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα». «Υπάρχει πάντα δουλειά για μας. Όποιος θέλει να προσφέρει, βρίσκει χρόνο» σημειώνουν και αναφέρουν ως παράδειγμα την συνοδεία που προσφέρουν στους τροφίμους του Γηροκομείου κάθε φορά που κάποιος από αυτούς χρειάζεται να επισκεφτεί το Νοσοκομείο για να κάνουν εξετάσεις φροντίζοντας με την ίδια αγάπη και το ίδιο νιάσιμο να τους βοηθήσουν να επιστρέψουν πίσω σ’ αυτό. «Να πάνε σε μια εθελοντική εβδομάδα, να βοηθάνε» προτρέπουν με γλυκύτητα και σεβασμό τονίζοντας πως είναι πολύ καλό για τον άνθρωπο. «Πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα, είναι ανήμποροι, είναι μόνοι» σημειώνουν προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να βοηθούν όλοι εθελοντικά. «Όσο μπορούν, γεμίζει η ψυχή τους, νιώθουν πολύ ωραία» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

«Μας ενδιαφέρει η Νοσηλευτική. Θέλουμε να είμαστε κοντά στον ασθενή, να του παρέχουμε τις Πρώτες Βοήθειες, να είμαστε κοντά στον άνθρωπο» δηλώνουν τονίζοντας πως έχοντας την Εκπαιδεύτρια τους στο πλευρό τους μπορούν να είναι καθημερινά στο Νοσοκομείο. «Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι οι εθελόντριες της Νοσηλευτικής είναι κοντά στον ασθενή» τονίζουν προσθέτοντας πως δίνουν κάτι από τον εαυτό τους. «Αν είναι δυνατόν να αφιερώσουμε την ημέρα μας κοντά στον ασθενή, θα μπορούσαμε να το κάνουμε» δηλώνουν χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως υπάρχουν πάντα μοναχικά άτομα που δεν μπορούν να πάρουν το φαγητό τους.«Τους βοηθάμε, όσο μπορούμε» λένε απλά φροντίζουν τον ασθενή του θαλάμου για τον οποίο έχουν πάρει οδηγίες και ψάχνουν τον επόμενο της λίστας. Έτοιμες να βρεθούν δίπλα στον ασθενή που τους έχει ανάγκη χωρίς να νοιάζονται για το χρόνο, τον κόπο και τις δυνάμεις που απαιτεί αυτή η προσφορά.
Φώτο: Οι κυρίες: Αθηνά Χατζηπαραδείση, Κατερίνα Μανανά και Σμαρώ Αντωνιάδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Το αντίο της Χαρούλας Αλεξίου στο τραγούδι-Το ανακοίνωσε στο Β΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ

Η Χαρούλα Αλεξίου, η σπουδαία ερμηνεύτρια που έγραψε ιστορία στη μουσική σκηνή, σταματάει το τραγούδι. …