Κομοτηνή: Ο Δημήτρης Χαρίτου για τους δασεργάτες

«Αβέβαιο το εργασιακό μέλλον για 5.066 δασεργάτες ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων 44 στο νομό Ροδόπης
Αβέβαιο είναι το εργασιακό μέλλον για 5.066 δασεργάτες ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων 44 στο νομό Ροδόπης, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να τηρεί σιγή ιχθύος για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πυροπροστασία, που λήγει τις επόμενες μέρες» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Δημήτρης Χαρίτου.

Το σύνολο της δήλωσης του βουλευτή έχει ως εξής:
«Οι απασχολούμενοι ως δασεργάτες, δασολόγοι, ΔΕ διοικητικό προσωπικό στα Δασονομεία Κομοτηνής, Ιάσμου, Σαπών της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, απέκτησαν δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρίες στην προστασία δασών, διανοίξεις δρόμων, αντιπυρικών λωρίδων, κλπ. Συνεργάστηκαν με τους Δήμους και την Περιφέρεια. Απασχολήθηκαν στην καθαριότητα του πνεύμονα πρασίνου της Κομοτηνής, του δάσους Νυμφαίας, που πρέπει να γίνεται τακτικά, όπως και στο εξίσου σημαντικό έργο της δημιουργίας ζωνών πυροπροστασίας που διασφαλίσουν την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς.

Απασχολούμενοι στον τομέα της πυροπροστασίας και της πρόληψης δασικών πυρκαγιών, απέκτησαν σημαντική εμπειρία, χρήσιμη για την προστασία της Ροδόπης με τον ορεινό όγκο και τα δάση. Την εμπειρία που απέκτησαν οι παραπάνω ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να την αξιοποιήσουν σε συναφή επαγγέλματα με την εύρυθμη λειτουργία του δάσους, ενώ στο πλαίσιο μιας λελογισμένης μοριοδότησης, μπορεί να προσμετρηθεί κατά την πραγματοποίηση μόνιμων προσλήψεων προσωπικού για την πυροπροστασία στο εγγύς μέλλον.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει και ανανεώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δασικές υπηρεσίες της χώρας έχουν να προβούν σε προσλήψεις πολλά χρόνια και κυρίως ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη εκτέλεσης εργασιών πυροπροστασίας.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν δείχνει να συμμερίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με πράξεις η κυβέρνηση καλείται να διασφαλίσει τόσο την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας από τον κίνδυνο των πυρκαγιών, όσο και το δικαίωμα στην εργασία. Μπορεί να ξεκινήσει με την συνέχιση του προγράμματος αυτού.»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα- Στοίχημα οι υποδομές (video)

Παρουσιάστηκε σήμερα το πακέτο κινήτρων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα το οποίο περιλαμβάνει μπόνους για την …