Βουλή: Στις 25 Νοεμβρίου η ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή οι ψηφοφορίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ρίχνοντας την αυλαία σε αυτή την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Θα προηγηθεί πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια από τις 18 έως τις 22 του μήνα για τις αναθεωρητέες διατάξεις που ψήφισε και εισηγείται η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Κατά τη σημερινή ψηφοφορία στην επιτροπή, απορρίφθηκε, τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΚΙΝΑΛ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προσθήκη ερμηνευτικής διάταξης στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου το πεδίο ισχύος του άρθρου να αναφέρεται αποκλειστικά στα αδικήματα που τελέσθηκαν κατά την άσκηση και όχι επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων.

Σχετική επιστολή έστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι μπορεί να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Novartis. Η επιστολή Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση των εισηγητών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έκαναν λόγο για απαράδεκτα αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική παρέμβαση. Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησης του άρθρου 86.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Αυγενάκης: «Θα δούμε πολύ άμεσα τα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης»

Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα που «ξημέρωσε» για τον ελληνικό αθλητισμό, με την ψήφιση του …