Γευστικός Περίπατος στην Πλάκα …με άρωμα Λέσβου!

Μοιράσου το άρθρο:

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Ένα κουτί θάλασσα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας οργανώνει έναν διαφορετικό περίπατο στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι, με νοστιμιές από τη Λέσβο και αφιέρωμα στα προϊόντα και την πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού.

Θα ξεκινήσουμε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, όπου η εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Ταξούλα Ζάχου θα μας ξεναγήσει στη γαστρονομική ιστορία της Λέσβου.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Στοφόρος, θα μας οδηγήσει μέσα από τα στενά της Πλάκας σε ένα ταξίδι στις παλιές ταβέρνες και στη γαστρονομική παράδοση της Αθήνας, αναζητώντας τα κοινά σημεία ανάμεσα στην πόλη και στο νησί.

Σε συνεργασία με τον Παγεραγγωτικό Σύλλογο Μυτιλήνης (Αθήνας) και την πρόεδρο του Άντα Ζαφειρέλλη, θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις στη διαδρομή!

Ο περίπατός θα ολοκληρωθεί στο παντοπωλείο Περί Λέσβου στην οδό Αθηνάς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και να γευτούμε το περίφημο ούζο του.

Οδηγός μας σε αυτό το γευστικό ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η αγορά ενός αντιτύπου του βιβλίου «Ένα κουτί θάλασσα» ή «Ο χαμένος μύθος του Αισώπου» Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: [email protected]

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Αυγενάκης: «Θα δούμε πολύ άμεσα τα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης»

Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα που «ξημέρωσε» για τον ελληνικό αθλητισμό, με την ψήφιση του …