Αγώνας δρόμου κατά του καρκίνου

Την άλλη Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα γίνει στο Ηράκλειο ο αγώνας δρόμου γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που οργανώνει ο  Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης.

Το σημείο εκκίνησης και ο τερματισμός θα είναι έξω από τη Λότζια, ενώ οι  συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή, 25ης Αυγούστου, πλατεία 18 Άγγλων, λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, διανύοντας μια απόσταση τεσσάρων  χιλιομέτρων.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «ο αγώνας αυτός γίνεται για να υπενθυμίσουμε σε γυναίκες και άνδρες ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, γι’ αυτό μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες, άνδρες και παιδιά».

Την ίδια μέρα έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης από τις  9:30 το πρωί ως τις 13:30. Γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετών, οι οποίες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Στ. Πέτσας: Η κόκκινη γραμμή απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων (video)

«Η κόκκινη γραμμή στις τουρκικές προκλήσεις είναι αυταπόδεικτη: η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», δήλωσε …