Σοβαρές καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό άστεγων μεταναστών από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό τριών άστεγων μεταναστών τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής με δράστες κουκουλοφόρους με ρόπαλα, δίνει στη δημοσιότητα το Κοινωνικό Στέκι.

Οι άστεγοι δέχθηκαν επίθεση μια ημέρα μετά από την απομάκρυνσή τους από την ΕΛΑΣ από εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή του Κουμ Καπί.

Οι άτυχοι άνθρωποι την ώρα της επίθεσης κοιμόταν έξω από το επίμαχο κτίριο. Στην ανακοίνωση που έδωσε το Κοινωνικό Στέκι, γίνεται λόγος για αδιαφορία των αρχών, αφού, όπως επισημαίνεται: « το πρώτο τηλεφώνημα από το σημείο της επίθεσης ήρθε η απάντηση “ας έρθουν αυτοί [οι δαρμένοι] εδώ να κάνουν μήνυση”… εν τέλει αστυνομικοί εμφανίστηκαν μετά από μισή ώρα και δεύτερο τηλεφώνημα ενώ το ασθενοφόρο έφτασε πολύ αργότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κοινωνικού Στεκιού:

“Στην πόλη μας, ‘οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ’ απομάκρυνε πριν από λίγες μέρες άστεγους μετανάστες από κτίριο στην περιοχή του Κουμ Καπί στο οποίο είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο.
Στην πόλη μας, σήμερα, Παρασκευή, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, τρεις άστεγοι μετανάστες δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στην ίδια περιοχή. Ομάδα ατόμων με κουκούλες και ρόπαλα άρχισε να τους ξυλοκοπεί ενώ κοιμόντουσαν μπροστά από ακατοίκητο κτίριο.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ στο παραπάνω γεγονός ήταν ‘άμεση’. Στο πρώτο τηλεφώνημα από το σημείο της επίθεσης ήρθε η απάντηση “ας έρθουν αυτοί [οι δαρμένοι] εδώ να κάνουν μήνυση”… εν τέλει αστυνομικοί εμφανίστηκαν μετά από μισή ώρα και δεύτερο τηλεφώνημα ενώ το ασθενοφόρο έφτασε πολύ αργότερα.
Αυτή είναι η προστασία τους προς τον άνθρωπο (γιατί κάποιους δεν τους θεωρούν ανθρώπους).
Αυτή είναι η φιλοξενία μας προς τον άλλο (μάλλον εξαντλήθηκε να σέρνεται πίσω από τουρίστες).
Και μην ξεχνάμε το έργο των τοπικών ΜΜΕ με εμετικές δημοσιεύσεις για τους “Παράνομους καταληψίες Σομαλούς” οι οποίοι παραβίασαν το ιερό της ιδιοκτησίας (για να επιβιώσουν).
Αρνούμαστε τη συνέχιση του διωγμού των κατατρεγμένων από ντόπιους μπράβους και φασίστες.
Αρνούμαστε να συνηθίσουμε το θάνατο και την παρέα του να κόβουν βόλτες έξω απ’ τις πόρτες μας.
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την αφωνία στη βαρβαρότητα.
Περισσότερα σύντομα.
Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Στ. Πέτσας: Η κόκκινη γραμμή απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων (video)

«Η κόκκινη γραμμή στις τουρκικές προκλήσεις είναι αυταπόδεικτη: η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», δήλωσε …