Παρέμβαση Παυλόπουλου σχετικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης (video)

  • zΤην ανάγκη σεβασμού της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση στην Καρύταινα.

«H έννοια της διάκρισης των εξουσιών και του κράτους δικαίου δεν είναι νοητή χωρίς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των δικαστών. Την προσωπική και λειτουργική τους ανεξαρτησία, την οποίαν οφείλουμε να σεβόμαστε και να τιμούμε ως κόρην οφθαλμού. Και έχουν και εκείνοι το χρέος να την τιμούν. Όσο χρέος έχει η πολιτεία να τιμά και να τηρεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, άλλο τόσο βεβαίως και οι δικαστές» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε επίσης και τη σημασία της έγκαιρης και αποτελεσματικής απονομής της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της, λόγω βραδύτητας, αρνησιδικίας.

Την ίδια ώρα, στον κυριακάτικο Τύπο συνεχίζονται τα δημοσιεύματα σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

Σε έγγραφο της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης που αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα το Δεκέμβριο του 2018, γίνεται λόγος για εκτόξευση συγκεκαλυμμένων ή ευθέως εκπεφρασμένων απειλών και πιέσεων στο πρόσωπο της Συντονίστριας του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου προκειμένου να επισπευστεί η έκδοση πορίσματος, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

«Εάν κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας προκύψουν και άλλα αδικήματα και άλλα πρόσωπα τα οποία ενέχονται, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει διεύρυνση του κατηγορητηρίου» είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιωργος Γεραπετρίτης στον Σκαϊ.

Νέες βολές εκτοξεύει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εναντίον της κ. Ράϊκου και του κ. Αγγελή, τονίζοντας ότι «πολύ σύντομα θα αποδειχτούν οι παράνομες ενέργειες και τα πραγματικά κίνητρά τους».

Νέα επίθεση Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου (video)

«Κάποιοι θέλουν να χυθεί το αίμα μου στο βωμό της εκδικητικής μανίας τους, των βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών τους και της συγκάλυψης των μεγάλων ποινικών ευθυνών τους. Αποτελούν απόστημα πλέον. Ας χυθεί, λοιπόν, λίγο από το αίμα μου, αρκεί που θα σπάσει το απόστημα και προηγουμένως θα έχει χυθεί όλο το μολυσμένο πύον. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από αυτό» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξή του στη Real News.

«Η Κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και η Βουλή τη δική της. Εν προκειμένω, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Βουλή μέσω της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία θα εξετάσει τα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα στην Ολομέλεια» ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην Βραδυνή της Κυριακής.

«Είναι μία κατασκευή η οποία θα καταρρεύσει. Εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι όλα πρέπει να είναι στο φως. Αλλά η ΝΔ φαίνεται ότι επιχειρεί ένα διπλό πολιτικό αντιπερισπασμό» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης στον ALPHA 9,89.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Κ. Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ηλιούπολη: Σύλληψη 44χρονου καθηγητή Γυμνασίου για αποπλάνηση 14χρονης μαθητριάς του

Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε για 44χρονο Φυσικομαθηματικό καθηγητή στο Β’ Γυμνάσιο Ηλιούπολης που είχε σχέση με …