Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Χανίων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή (20/9) στις 2 το μεσημέρι στο κτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και προκηρύσσει 2-ωρη διευκολυντική στάση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «εγκαιρα και ακόμη πριν την εφαρμογή της ΥΑ για τις ηλεκτρονικές εγγραφές είχαμε επισημάνει πως στόχος της είναι η ελεγχόμενη κεντρικά μείωση του αριθμού των τμημάτων των σχολείων, η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα, η επιπλέον εξοικονόμηση προσωπικού και δαπανών για την εκπαίδευση. Αυτή είναι η πιο ορατή και μόνιμη επιδίωξη της εκπαιδευτικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, κινούμενη πάντα «στο δρόμο που χάραξε» ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ.
Ο απολογισμός της μέχρι τώρα εφαρμογής της κρίνεται ιδιαίτερα αρνητικός για το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Με «εργαλείο» το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών και το χρόνο ολοκλήρωσής τους καθώς και το «κλείδωμα» των τμημάτων τον Ιούνιο, μειώθηκαν λειτουργούντα τμήματα, μεγιστοποιήθηκε ο αριθμός των μαθητών σ’ αυτά, καταργήθηκαν τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και τμήματα κατευθύνσεων και ομάδων προσανατολισμού στα ΓΕΛ, κατασκευάστηκαν πλεονάζοντες. Η λειτουργία τμημάτων με 27 παιδιά (ειδικά στα σχολεία της πόλης) σε συνθήκες ασφυξίας καταργώντας στην πράξη κάθε εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και η μη έγκριση 11 τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού (ΕΠΑΛ Κισάμου: Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Πληροφορικής στη Β τάξη, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Γ΄, ΕΠΑΛ Βρυσών: τμήμα πληροφορικής Β΄ κ Γ΄ τάξη, Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων : Μηχανολογία, Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός υδραυλικών εγκαταστάσεων και φυσικού αερίου). Νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα και το δημόσιο σχολείο αποτελεί και η «ανακάλυψη» της λεγόμενης συνδιδασκαλίας μαθημάτων (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) στις ομάδες προσανατολισμού Γ Λυκείου η οποία έχει μεταφερθεί και στα ΕΠΑΛ, η οποία τελικά λειτουργεί ως «εναλλακτική» μέθοδος «κουρέματος» λειτουργικών αλλά και οργανικών κενών.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Στ. Πέτσας: Η κόκκινη γραμμή απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων (video)

«Η κόκκινη γραμμή στις τουρκικές προκλήσεις είναι αυταπόδεικτη: η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», δήλωσε …