Κομοτηνή: Μικρές κυρίες της 1ης Τάξης Γυμνασίου

Αγουροξυπνημένες, με το ξυπνητήρι να χτυπά στις επτά και τους ίδιους να βρίσκονται στους δρόμους νωρίς –νωρίς κρατώντας στα χέρια άδειες τσάντες , στον πηγαιμό, γιατί στο γυρισμό τους ήδη κουβαλούσαν τα βιβλία της χρονιάς. Μαθητές και μαθήτριες καλο-χτενισμένοι και καλο-σιδερωμένοι, έτοιμοι να ανταμώσουν με φίλους, να μοιραστούν καλοκαιρινές εντυπώσεις και να δουν τι τους περιμένει την φετινή εκπαιδευτική χρονιά.

Κάπου εκεί, στις αυλές των σχολείων και τα πρωτάκια. Τι κι αν λίγους μήνες πριν ήταν οι μεγάλες στα Δημοτικά που άφησαν πίσω τους; Σήμερα είχαν άγχος και δεν το έκρυβαν είχαν και αγωνία γι αυτό το νέο ξεκίνημα που τις βρίσκει στην άγνωστη πρώτη του Γυμνασίου πια. Κάπως έτσι και οι μικρές κυρίες της πρώτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Ήρθαν από τις πρώτες και όπου πήγαιναν, πήγαιναν όλες μαζί, έτσι για να γνωρίσουν τους χώρους και να αναζητήσουν άλλα γνώριμα πρόσωπα.

«Είναι κάπως παράξενα, αμήχανα» δήλωσε η μια «έχουμε αγωνία, άγχος» πρόσθεσε η άλλη γελώντας. Όλες μαζί θυμούνται με αγάπη το σχολείο τους, το 5ο Δημοτικό, ομοίως και την αγαπημένη τους δασκάλα. Όσον αφορά στο νέο ξεκίνημα; «Τώρα μας περιμένει πιο πολύ προσοχή στην τάξη, λιγότερο στο κινητό και το σχολείο. Περισσότερο διάβασμα» δηλώνουν γνωρίζοντας καλά τι πρέπει να κάνουν. « Μας αγχώνει που δεν είμαστε πια οι μεγάλες, αλλά σιγά – σιγά θα το ξεπεράσουμε» παραδέχονται με ειλικρίνεια και εύχονται από καρδιάς «Καλή σχολική χρονιά σε όλους και καλή σχολική αρχή.»
Φώτο: Οι μικρές της πρώτης στο 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στα νησιά όπου εργάζονται οι αναπληρωτές

Μοιράσου το άρθρο: Από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Ικαρίας, …