Α.Γεωργιάδης: “Σχέδιο Επαναλειτουργίας Σέλμαν-Δεν είναι ΤΩΡΑ η ώρα του Χρυσού”

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης Αστραπή που πραγματοποίησε στην Ροδόπη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου και εγκαινίασε την νέα μονάδα ενέσιμων βραδεία αποδέσμευσης της Φαρματέν στις Σάππες Ροδόπης, επισκέφθηκε την Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής και συγκεκριμένα την Ζυθοποιΐα Βεργίνα και το εργοστάσιο της Σέλμαν, αποκαλύπτοντας πως υπάρχει σχέδιο επαναλειτουργίας του εργοστασίου και ενδιαφερόμενος επενδυτής.

Στην ερώτηση για το ενδιαφέρον εταιρειών για την εξόρυξη Χρυσού στην περιοχή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν είναι η ώρα για το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε βέβαια πως θα ληφθεί υπόψιν η γνώμη της τοπικής κοινωνίας…ενώ του επισημάνθηκε)σ.σ. από τη γράφουσα ) πως η τοπική κοινωνία έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια αρνητικά ορθώνοντας έαν πολιτικό ΟΧΙ σε αυτού του είδους της δραστηριότητες, δίνοντας βάρος και βάση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού…Επανέλαβε πως δεν είναι ΤΩΡΑ η ώρα του Χρυσού.

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε και το νέο Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαππών Ντίνο Χαριτόπουλο, ο οποίος έδωσε υπόμνημα στον υπουργό, για θέματα επιτάχυσνης των έργων του ΕΣΠΑ, αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων, του Φυσικού αερίου και την ολοκλήρωση του φράγματος Ιασίου, για την ομαλή υδροδότηση του Δήμου καθώς φέτος το καλοκαίρι καταγράφηκαν πολλά προβλήματα. Ο κ. Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος πως τις μελέτες των έργων για τους Δήμους, θα τις αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Φεύγοντας ο κ. Γεωργιάδης πήρε μαζί του και ένα μεγάλο καλάθι με προϊόντα της περιοχής των Σαππών. Ελληνικός Καφές και Ταχίνι Ζαμπογιάννη, κρασί Κίκονες, τσίπουρο Ποτοποιία Θράκης και σουτζούκ λουκούκ και στραγάλια(σ.σ. κάποιων από τα δώρα η προέλευση της πρώτης ύλης δεν είναι Ελληνική…ένα στοίχημα και τις νέες διοικήσεις των Δήμων σε συνεργασία και με τους παραγωγούς και επαγγελματίες είναι να είναι και η πρώτη ύλη Ελληνική, όπως το στραγάλι από ΤΟυρκία και το σουσάμι από Σουδάν Ινδία κ.α. Τουλάχιστον σιγά σιγά εκεί που μπορούμε να ξεκινήσουμε την καθετοποίηση της παραγωγής…εννοείται πως στον καφέ δεν μπορούμε..μπορούμε όμως στα άλλα)

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κ. Φίλης : Τα επόμενα βήματα του Ερντογάν-Πιθανό το ενδεχόμενο εκλογών

O διευθυντής ερευνών του ινστιτούτου διεθνών σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, μίλησε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ για το …