Κ. Μητσοτάκης: Κοινή θέση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία (video)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε. Όπως επισήμανε η συνολική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας αναπτύσσεται σε πολλά επίπεδα, υπάρχουν πολλές ανοικτές εκκρεμότητες πέραν του προσφυγικού, όπως η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με τις δράσεις της στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως έθεσε στον Ολλανδό πρωθυπουργό ζητήματα που σχετίζονται με την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας με τις δράσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά την ισχυρή αντίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρώπη έχει κοινή θέση ότι οι προκλήσεις αυτές δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες, είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως σημειώνουν -μάλιστα- κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η σημασία και η επιρροή της Ολλανδίας, καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στην Τουρκία.

Πηγή ΕΡΤ, Αποστολή Μ. Παπαδάκη.

Σχετική είδηση: Μητσοτάκης με Ρούτε στη Χάγη: Η Ελλάδα ανοίγει τους ορίζοντές της (video)

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κ. Μητσοτάκης για εθνικό σχέδιο ηλεκτροκίνησης: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα του μέλλοντος (video)

Το Εθνικό Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση παρουσίασε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι με αφορμή και …