Χανιά: Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στο ΚΑΜ(audio)

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναγνώσεις ποίησης & εργαστήρια.
Το φεστιβάλ οργανώνει η Διεθνής Ομάδα Ποίησης Χανίων. Όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος της ομάδας, μεταφράστρια, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, το Φεστιβάλ υποδέχεται τη βραβευμένη Αγγλίδα ποιήτρια και θεατρική συγγραφέα Alyson Hallett και τον ποιητή/φωτογράφο Κυριάκο Συφιλτζόγλου.

Το Φεστιβάλ αποτελείται από ένα διήμερο δίγλωσσων εκδηλώσεων (Αγγλικά-Ελληνικά, 5-6/9) με αναγνώσεις ποίησης, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά καθώς και μια παράλληλη έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Πιθανότητα αίματος» του Κυριάκου Συφιλτζόγλου, η οποία εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα και θα είναι ανοιχτή έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Γεωργαντά κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ η προσέλευση του κοινού στο ΚΑΜ ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον των πολιτών έντονο. «Δεν θα πρέπει ο κόσμος να σκέφτεται ότι επειδή είναι Φεστιβάλ Ποίησης, απευθύνεται σε λίγους. Είναι για όλο τον κόσμο, είτε διαβάζει είτε όχι, ποίηση» τόνισε η κ. Γεωργαντά
Το Φεστιβάλ και η Έκθεση είναι ανοιχτά για το κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

•Την Πέμπτη 5/9: 11 π.μ.: – 1 μ.μ.: Δημιουργικό Εργαστήρι για Παιδιά.
Παράλληλα, ατομικές συνεδρίες με συμβουλές πάνω σε ποιήματα των ενδιαφερόμενων με την ποιήτρια Alyson Hallett στα Αγγλικά. 7 μ.μ. – 9 μ.μ.: Αναγνώσεις και συζήτηση με τους καλεσμένους ποιητές Alyson Hallett και Κυριάκος Συφιλτζόγλου.

•Την Παρασκευή 6/9: 11 π.μ. – 1 μ.μ.: Εργαστήρι ποίησης για ενήλικες με την Αlyson Hallett. 7 μ.μ. – 8 μ.μ.: Αναγνώσεις ποίησης από μέλη της Διεθνούς Ομάδας Ποίησης Χανίων. 8 μ.μ. – 9 μ.μ.: Βραδιά οpen Mic.

Όλη την εβδομάδα (2-7 Σεπτεμβρίου) παράλληλη έκθεση φωτογραφίας, μια ποιητική σύνθεση λόγου και εικόνας, του Κυριάκου Συφιλτζόγλου στο ΚΑΜ, 19.00-21.00.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και η Έκθεση φωτογραφίες είναι με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση θα βρίσκεται στο ισόγειο του ΚΑΜ και το Φεστιβάλ στο 2ο όροφο.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η Κωνσταντίνα Γεωργαντά:

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές για αυξημένα κρούσματα-Μαζικός μοριακός έλεγχος στην Ξάνθη (video)

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τα αυξημένα κρούσματα στην Ξάνθη αλλά και τη …