Κέρκυρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νεοχώρι Λευκίμμης

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά η φωτιά στο Νεοχώρι Λευκίμμης που ξέσπασε γύρω στις 4.00 το απόγευμα. Κάηκαν τελικά περίπου 100 στρέμματα αλλά το σημαντικό ήταν ότι έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Εκκενώθηκε ο οικισμός Μπαστάτικα ενώ υπήρχε απόφαση για προληπτική εκκένωση και του Νεοχωρίου και του Παλαιοχωρίου. Από τις 6.00 το απόγευμα υπήρχαν λεωφορεία για τη μεταφορά των κατοίκων σε ασφαλή περιοχή. Αρχικά οι κάτοικοι αρνήθηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους για να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Όμως η πυροσβεστική με την αστυνομία εκκένωσαν τα Μπαστάτικα και αρκετά σπίτια που είναι διάσπαρτα μέσα στον ελαιώνα. Δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε απομάκρυνση των κατοίκων από τα άλλα δύο χωριά και οι κάτοικοι από τα σπίτια που εκκενώθηκαν πλέον επέστρεψαν.
Η πυροσβεστική κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά και κατάφερε να σβήσει ουσιαστικά τη φωτιά μέσα σε λίγες ώρες. Μέχρι αυτή την ώρα δίνει τη φωτιά «οριοθετημένη» γιατί φοβάται αναζωπυρώσεις στις εστίες που σιγοκαίνε. Για το λόγο αυτό παραμένουν στην περιοχή αρκετές δυνάμεις.
Συνολικά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ήταν περισσότεροι από 40 άτομα, πολλά οχήματα και επίσης αποτελεσματική δουλειά έκαναν τα 4 αεροπλάνα. Τα δύο canader και τα δύο pezetel.
Όλες οι υπηρεσίες προσέτρεξαν με τις δυνάμεις τους. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η ίδια η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή. Κλιμάκιο του ΔΕΔΥΕ το οποίο διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε μεγάλη περιοχή για την αποφυγή ατυχημάτων, ασθενοφόρο και φυσικά η αστυνομία που διευκόλυνε με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Φθηνότερα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας & Θεσσαλονίκης – Νέα δρομολόγια και προσφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (video)

Μειώνονται από την ερχόμενη Δευτέρα οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. …