Υπουργικό Συμβούλιο για ανάπτυξη, γραφειοκρατία, νέες επενδύσεις

Το υπό κατάρτιση νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αλλά και η αναπτυξιακή τροχιά της χώρας, ενόψει μάλιστα και του ταξιδιού του  Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στο Βερολίνο και της συνάντησης που θα έχει με την Άγκελα Μέρκελ, θα βρεθούν το πρωί της Τετάρτης στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στο Μ. Μαξίμου. Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στον περιορισμό της γραφειοκρατίας για τις νέες επενδύσεις και στη θέσπιση ενός νέου φιλικού περιβάλλοντος για τους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ,πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού και την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ότι «ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε τα πλεονάσματα λίγο πριν πάει στο Βερολίνο.

Για αδυναμία κατανόησης, είτε σκόπιμη διαστρέβλωση», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας παραθέτει την απάντηση που έδωσε στο σημερινό briefing,όπου σημείωσε οτι η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας, εδώ και πολλά χρόνια.Το έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2016″

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι  η κυβέρνηση έφθασε στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραδεχθεί οτι θα θέσει το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά», μήπως και κατεβάσει τον πήχη ενόψει του ταξιδιού στο Βερολίνο, μετά την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς πριν λίγες μέρες στο Παρίσι».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Τραυματισμός γυναίκας από πυροβολισμό αστυνομικού

Αστυνομικός που υπηρετεί στη Δυτική Αττική πυροβόλησε και τραυμάτισε γνωστή του γυναίκα, πιθανόν κατά λάθος, …