Δήμος Τρίπολης: Ορκίστηκε ο Κώστας Τζιούμης

Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, ορκίστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Τρίπολης, το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Τρίπολης (με μόλις 6 γυναίκες στον κορμό), όπως και οι εκλεγμένοι των δημοτικών ενοτήτων και των τοπικών κοινοτήτων.

Το νέο, κεντρικό δημοτικό συμβούλιο, ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, ενώ, ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Γούργαρης, με πολιτικό όρκο, όπως αναμενόταν άλλωστε.

Υπήρξαν σύντομες ομιλίες των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, ενώ χαιρετισμό-νουθεσία, απεύθυνε και ο Μητροπολίτης Μαντινίας-Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Στην κατάμεστη αίθουσα του 1ου ορόφου, ο νέος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Τζιούμης, ξεκίνησε την ομιλία του, με ειδική, τιμητική αναφορά σ’ όλους τους αυτοδιοικητικούς άνδρες που με τις πράξεις τους, βοήθησαν λίγο ή πολύ, την ανάπτυξη της πόλης.

Εισερχόμενος στο μήνυμα, που επέλεξε να στείλει σε παρατάξεις και δημότες, ο νέος δήμαρχος τόνισε τα εξής:

« Όλες οι απόψεις και όλες οι προτάσεις είναι σεβαστές. Επιθυμούμε τις προτάσεις, τις επισημάνσεις, την κριτική. Ωστόσο, υπενθυμίζω, ότι ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΛΙΝΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ απ’ τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου και το συμβόλαιο που υπέγραψα με τους πολίτες, μετά και την αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος. Χρειάζεται αξιοπρέπεια και συνέπεια. Οι 7+1 προτάσεις μου είναι αυτές που με οδηγούν. Πάνω σ’ αυτές, καλώ άπαντες σε συνεργασία. Αυτό το πρόγραμμα ζητάω να εφαρμοσθεί. Θα ακούσω, θα συμπληρώσω, θα αποδεχθώ, θα διορθώσω, θα αλλάξω. Όμως όλα αυτά, ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι».

Ο Κώστας Τζιούμης, ολοκληρώνοντας την πρώτη του ομιλία ως δήμαρχος, ζήτησε την βοήθεια απ’ όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής και της πολιτείας, ώστε να μπορέσει ο δήμος να φανεί συνεπής στις προσκλήσεις-προκλήσεις της απαιτητικής εποχής.

«Ζητάμε την βοήθεια της κυβέρνησης, των βουλευτών, της Περιφέρειας, της Εκκλησίας, των επιστημονικών, παραγωγικών και παραγωγικών φορέων, όλων των θεσμών και των σωματείων, όλου του κόσμου. Ξέρουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις. Για αυτό, πρέπει όλοι μαζί να ενεργήσουμε. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή», είπε με έντονο χρώμα στη φωνή του.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, βρέθηκε στην λαμπρή αυτή εκδήλωση και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΕΟΔΥ: 19 κρούσματα-Τα 12 από το Κατάρ-Κανένας θάνατος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 19 νέα εργαστηριακά …