Ορκίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος ο Κ. Μπακογιάννης

Μια ιστορική και εμβληματική γειτονιά της Αθήνας, που αντιμετωπίζει όμως μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας, επέλεξε ο Κώστας Μπακογιάννης για την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Την Ακαδημία Πλάτωνος, απ’όπου όπως τόνισε, «ξεκινά η μάχη της καθημερινότητας».  

Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι «η Αθήνα, για μας, είναι το όλον. Είναι και οι εγκαταλελειμμένες και παραμελημένες γειτονιές της, είναι οι άνθρωποι της που αισθάνονται ξεχασμένοι και αόρατοι».

«Ο προορισμός για μας, είναι μία Αθήνα που δεν θα αιωρείται αλλά θα αίρεται. Θα αίρεται στο ύψος που απαιτεί η ιστορία της», πρόσθεσε.

Ο νέος δήμαρχος υπογράμμισε ότι «για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είναι ο άρχων αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων» ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από την Ακαδημία Πλάτωνος «ξεκινά η μάχη της καθημερινότητας».

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογράμμισε τη βούληση και απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, «να στηριχτεί η Αυτοδιοίκηση με όλες τις δυνάμεις». Αναφερόμενος στον κ. Μπακογιάννη, είπε ότι διαθέτει και όραμα και σχέδιο, και στο «DNA του έχει την υπέρβαση και την ενότητα».

Στην τελετή παρόντες ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, οι πρώην δήμαρχοι και νυν βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης, κ.α.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων (video)

Στοχευμένες δράσεις για να για να περάσουμε από το brain drain, την αιμορραγία του επιστημονικού …