Φίλοι Παξών: Περιήγηση στο νησί του Αγίου Νικολάου

Ο Σύλλογος Φίλων των Παξών, οργανώνει την επόμενη περιήγηση των Φίλων των Παξών για την καλοκαιρινή περίοδο του 2019: Το νησί και το Ενετικό κάστρο του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Γάιου. Η περιήγηση θα γίνει την Κυριακή 25 Αυγούστου, 10 π.μ. εώς 12 μ.μ.

Σημείο συνάντησης: 09:45 στον Γάιο μπροστά από το μπαρ Libretto στο λιμάνι, στην γωνία της πλατείας Γαίου αριστερά βλέποντας την θάλασσα.

Συμμετοχή: 8 € για τους Φίλους των Παξών, 13 € για τους επισκέπτες

Κρατήσεις: Χριστόφορος Μπόικος: [email protected] ή 69 73 01 36 99

Κρυμμένα πίσω από πεύκα φυτεμένα τη δεκαετία του ‘30 βρίσκονται τα καλοδιατηρημένα τείχη και οι στέρνες του 15ου αιώνα του Ενετικού κάστρου που φυλούσε την είσοδο στο λιμάνι του Γάιου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα ανακαλύψουμε τις διάφορες κτηριακές εγκαταστάσεις του κάστρου και θα συζητήσουμε επί της ιστορίας του υπό την κατοχή των Ενετών, των Γάλλων και τελικώς των Βρετανών που το χρησιμοποιούσαν μέχρι την εκχώρησή του στο βασίλειο της Ελλάδας το 1864. Αν το επιτρέψει ο διαθέσιμός μας χρόνος θα επισκεφτούμε επίσης το υπό ανακαίνιση παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στη δυτική είσοδο του λιμανιού.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική, Γαλλική κι Ελληνική γλώσσα από τον ιστορικό των Παξών και πρώην δήμαρχο Σπύρο Μπογδάνο και τον ιστορικό τέχνης Χριστόφορο Μπόικο. Ο .Παρακαλώ να φορέσετε άνετα παπούτσια περιπάτου!

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ο καιρός το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος: Ηλιοφάνεια – Άνοδος θερμοκρασίας- Τοπικές βροχές στο Ιόνιο (video)

Με καλό καιρό, σήμερα Παρασκευή και ηλιοφάνεια θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων του Αγίου …