Ακυβερνησία ιστιοφόρου -Καταμαράν στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

Επιχείρηση ρυμούλκησης ιστιοφόρου τύπου Καταμαράν συντόνισαν με επιτυχία χθες το απόγευμα οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Καλών Λιμένων, Ιεράπετρας, Κόκκινου Πύργου και Αγίας Γαλήνης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τη ύπαρξη ακυβέρνητου ιστιοφόρου -Καταμαράν σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. νότια της Κρήτης (περιοχή Τσούτσουρος), με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και δύο περιπολικά σκάφη. Το ιστιοφόρο τελικά εντοπίστηκε και περισυνελέγησαν οι επιβάτες κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι έντασης 6-7 BF ΒΒΔ), ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών »ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ» καλά στην υγεία τους. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κ. Μητσοτάκης για ένα χρόνο διακυβέρνησης: H δυσκολότερη απόφαση ήταν να κλείσουμε τη χώρα

Πανδημία, οικονομία και ελληνοτουρκικές σχέσεις κυριάρχησαν στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός …