18 ναύτες νεκροί 17 αγνοούμενοι από πυρκαγιά σε ρωσικό υποβρύχιο

Φωτιά ξέσπασε σε ρωσικό βαθυσκάφος το οποίο βρισκόταν εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα από τις αναθυμιάσεις να χάσουν τη ζωή τους 18 ναύτες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Δεκαεφτά είναι οι αγνοούμενοι.

Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει συγκεκριμένα ότι «την 1η Ιουλίου στα ρωσικά χωρικά ύδατα 18 ναύτες υποβρυχίων που επέβαιναν σε επιστημονικό ερευνητικό βαθυσκάφος, που είχε αποστολή να μελετήσει τον θαλάσσιο χώρο κοντά στον πυθμένα και τον πυθμένα του Ειρηνικού για σκοπούς του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας, έχασαν την ζωή τους, όταν προκλήθηκε πυρκαγιά κατά την διάρκεια βιομετρικών μετρήσεων, με αποτέλεσμα να υποστούν δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις».

Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και αυτή την στιγμή το βαθυσκάφος βρίσκεται στον ναύσταθμο του Σεβερομόρσκ στη Θάλασσα του Μπάρεντς, ενώ έχει δοθεί εντολή για την διεξαγωγή έρευνας ώστε να διαλευκανθούν τα αιτία της πυρκαγιάς.

Τον Αύγουστο του 2000 το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ» βυθίστηκε στην Θάλασσα του Μπάρεντς, ύστερα από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο πρωραίο του τμήμα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους και τα 118 μέλη του πληρώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, REUTERS

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Η λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες μας

«Η λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός …