Δ. Χαρίτου: Τοπικά στελέχη της ΝΔ, πάρτε θέση για το xρυσό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ροδόπης και του Έβρου η ξεκάθαρη τοποθέτηση του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, την περασμένη Κυριακή για την επανεκκίνση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της Ελ Ντοράντο Γκολντ σχεδόν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Σε ανακοινώσεις προβαίνουν οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Χαρίτου από τη Ροδόπη, ο οποίος δηλώνει πως δεν τον εξέπληξε η τοποθέτηση Μητσοτάκη, ωστόσο καλεί τα τοπικά στελέχη της ΝΔ να δηλώσουν ξεκάθαρα και αυτά τη στάση τους.
Υπενθυμίζεται πως στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι με το κόμμα της ΝΔ, στις συνεντεύξεις τους,-σ.σ. ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος κ.α.-είχαν υπογραμμίσει πως κρατούν το πολιτικό ΟΧΙ του λαού της Ροδόπης για το Χρυσό ψηλά και σέβονται την απαίτησή του να μην γίνει αυτή η καταστροφική επένδυση στον τόπο. Κι αυτό γιατίο μηδενίζει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα και του Τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί το εξής πως όταν ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε πει πως με κάθε θυσία θα προχωρήσει η εξόρυξη του Χρυσού στη Θράκη, όλες οι εταιρείες γάλακτος που έπαιρναν το γάλα των Κτηνοτρόφων που σε εκείνες τις περιοχές διατηρούν τις εκτροφές τους, τους είχαν προειδοποιήσει πως, θα σταματήσουν να το παίρνουν, καθώς το προϊόν στιγματίζεται με τη Χρυσή σφραγίδα του υποβαθμισμένου κατά πολύ περιβάλλοντος, λόγω των δηλητηρίων –κυανίου-που ενυπάρχουν στην διαδικασία της εξόρυξης. Ένα τέτοιο προϊόν δεν θα το αγοράζει κανείς», είχε πει τότε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο επιχειρηματίας κ. Δουκίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρίτου,

«Την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την επανεκκίνηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, ανοίγοντας ταυτόχρονα φαρδιά – πλατιά την πόρτα στους χρυσοθήρες και για τη Θράκη.

Φυσικά, ουδόλως μας εξέπληξε η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθότι ποτέ του δεν έκρυψε την αγωνία του να εξυπηρετήσει τις συγκεκριμένες «επενδύσεις».

Αλήθεια, όμως, ποια είναι η θέση των στελεχών της ΝΔ, αλλά και όσων διεκδικούν θέσεις ευθύνης, για τα περί «αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα», δηλαδή και εδώ στη Θράκη; Θα αποδοκιμάσουν ρητά τις δηλώσεις του προέδρου τους ή θα πορευτούν με μισόλογα, εφευρίσκοντας βελτιωμένες περιβαλλοντικές μελέτες και μεγαλύτερα ανταποδοτικά οφέλη, προκειμένου να στρώσουν το έδαφος στην υλοποίηση των σχεδίων των χρυσοθήρων;

Ξεκάθαρη απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και σε όσους προωθούν, άμεσα ή έμμεσα, τις καταστροφικές «επενδύσεις» για τη Θράκη, οφείλουν να δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Διεθνοποιεί το θέμα της Αγίας Σοφίας η Αθήνα – Αψηφά ο Τ. Ερντογάν την παγκόσμια κατακραυγή (video)

Καθολικά αρνητικός είναι ο διεθνής αντίκτυπος της απόφασης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την …