Κύκλωμα ρευματοκλοπής – Πυροσβέστης μεταξύ των συλληφθέντων (video)

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα ρευματοκλοπής που προκάλεσε ζημιά 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ, είχε ένας πυροσβέστης.

Σε ρόλο ηλεκτρολόγου, ο πυροσβέστης που συνελήφθη από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, και ήταν οδηγός αξιωματικού του πυροσβεστικού σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πυροσβέστης ήταν ένας από τους τεχνικούς της εγκληματικής ομάδας που πείραζε τα ρολόγια και έγραφαν λιγότερες κιλοβατώρες, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν λιγότερα χρήματα στον οργανισμό ηλεκτρινής ενέργειας.

Ο πυροσβέστης, μαζί με τους υπόλοιπους 8 κατηγορούμενους οδηγήθηκαν σήμερα στον Ανακριτή και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα το πρωί.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του ΔΕΔΗΕ, ανάμεσα στους κατόχους των ρολογιών που γινόταν η ρευματοκλοπή, είναι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό που εξετάζει τώρα ο Οργανισμός σε συνεργασία με την αστυνομία, είναι αν έκαναν οι ίδιοι την ρευματοκλοπή, ή σε κάποιες περιπτώσεις είχαν νοικιάσει τα σπίτια τους και το ρολόι ήταν στο όνομά τους.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΗΕ, ανέφερε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι το κύκλωμα δρούσε και σε περιοχές εκτός Αττικής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στη …