Ε. Καλεντερίδου: Να προσπαθούμε με τη δύναμη της ψυχής και των χεριών

«Όλα είναι θέμα παιδείας» υποστηρίζει η κα Έφη Καλεντερίδου και προσθέτει ότι «το κατά πόσο μπορούμε να στηρίξουμε, να παροτρύνουμε, να καθοδηγήσουμε σωστά ένα παιδί είναι θέμα παιδείας.»

Η κα Έφη Καλεντερίδου με την κόρη της Ηλιάνα

«Τα ταλέντα ποτέ δεν σβήνουν. Εάν δεν εφαρμοστεί με την καθαρή έννοια που το συζητάμε αυτή την στιγμή είμαι 100% σίγουρη ότι θα βρει τρόπο ,διέξοδο να πάρει μορφή σε κάποια άλλη φάση της ζωής μας, με κάποιο άλλο τρόπο. Είτε στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, στην ευγένεια, στην καλοσύνη, στην τρυφερότητα, είτε αργότερα μέσα στον εργασιακό τομέα. Δεν υπάρχει περίπτωση, ό,τι κατακτά κανείς πραγματικά το ΚΑΤΑΚΤΑ δεν σβήνει ποτέ.»

Όπως τονίζει η έμπειρη εκπαιδευτικός είναι βασικό ότι πρέπει να υπάρχει άλληλο- εμπιστοσύνη. «Και οι γονείς με τα παιδιά προς τους διδάσκοντες και οι δεύτεροι προς τους πρώτους. Θέλει χρόνο, θέλει επιμονή και τακτή παρακολούθηση».

Σύμφωνα με την κα Καλεντερίδου οι μορφές της Τέχνης εξελίσσονται ραγδαία. Υπάρχουν καινούργιες τεχνοτροπίες, καινούργια υλικά , συμπληρώνονται με την έμπνευση μετά από εκπαίδευση. «Αυτό που έχω να προτείνω ,μέσα από την χρόνια εμπειρία μου, είναι να πατάμε στη γη να μην υπερβάλουμε, να μην φοράμε τίτλους άτιτλους, απλά να προσπαθούμε με τη δύναμη που έχει η ψυχή μας και η δύναμη των χεριών μας» δηλώνει σημειώνοντας με νόημα « Και η λάμψη έρχεται ούτως η άλλως από μόνη της. Τα ψεύτικα, τα προσποιητά και γενικά οι υπερβολές είναι αυτά που είναι, είτε με μικρή διάρκεια, είτε αυτά τα οποία χάνονται.»
Φώτο: Η κα Έφη Καλεντερίδου με την κόρη της Ηλιάνα ρεπορτάζ κείμενο –φωτογραφία : Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Π. Λιάκουρας: Τα οφέλη της συμφωνίας με την Αίγυπτο (audio)

Η Τουρκία με το τουρκολιβυκό σύμφωνο μπορεί να κατοχυρώνει τα κατ’ αυτή νοούμενα δικαιώματα στην …