ΓΣΕΕ: Δικαστική ακύρωση των αρχαιρεσιών του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, με νέα εξέλιξη τη δικαστική ακύρωση των αρχαιρεσιών του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που οδήγησε τη ΓΣΕΕ στην έκδοση ανακοίνωσης που σχολιάζει το θέμα.

Συγκεκριμένα η συνομοσπονδία αναφέρει ότι: «Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή πλειάδας σωματείων – μελών της δευτεροβάθμιας οργάνωσης, ακυρώνοντας τις εκλογές για την ανάδειξη Διοίκησης του Ιουνίου 2018.

Η απόφαση, πέρα από τις εκλογές, ακυρώνει και τις αποφάσεις του επονομαζόμενου «Εργατικού Συνεδρίου» που παράνομα είχαν στήσει οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Πρόκειται για την απόλυτη καταδίκη των ακραίων, νόθων και βίαιων καταστάσεων που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας που έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα.

Από την πρώτη στιγμή ως Συνομοσπονδία είχαμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση στους κόλπους του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ είχαμε διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Συνομοσπονδία δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που παράγονται ή θα παραχθούν μέσα από τέτοιες διαδικασίες και δεν θα τις νομιμοποιήσει εφόσον συνεχιστούν.

Όσοι λοιπόν απεργάζονται και υλοποιούν σενάρια διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, εξυπηρετώντας κυβερνητικούς και εργοδοτικούς σχεδιασμούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία είναι θεσμοί ακλόνητοι και λειτουργούν.

Διανύσαμε πολύ δρόμο, για την ακρίβεια 100 χρόνια, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες για το συνδικαλιστικό κίνημα οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και δημοκρατικά προσανατολισμένοι. Καμία ακραία συμπεριφορά, καμία αντιδημοκρατική διαδικασία δεν θα ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας».

Σε αναλόγου περιεχομένου ανακοίνωση ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η παράνομη – και με τη βούλα της δικαιοσύνης – διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας οφείλει να παραιτηθεί άμεσα και να προχωρήσουμε σε διορισμό Προσωρινής Διοίκησης που θα οδηγήσει το ΕΚΠ σε νόμιμες εκλογές. Πλέον δεν έχουν καμία νομική και ηθική νομιμοποίηση να συνεχίζουν να είναι γαντζωμένοι στις «καρέκλες». Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι λάφυρο καμιάς παράταξης».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κομοτηνή: 18-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική Την προώθηση των αρωματικών φυτών όπως το τριαντάφυλλο με στόχο την παραγωγή ροδέλαιου συζήτησε …