Δ. Κουτσούμπας: Τσίπρας και Μητσοτάκης μαζί στο κότερο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στο Περιστέρι κάλεσε τον λαό να «αχρηστεύσει και να ξεπεράσει τις παγίδες που του στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να τον εγκλωβίσουν στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο», «για να μην φθάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».

Σημείωσε ότι παρά τους καυγάδες μεταξύ των διάφορων κομμάτων του δικομματισμού, παλαιότερα και πρόσφατα, τελικά, «μαζί ψήφιζαν τα μνημόνια, μαζί στήριζαν τα αντιλαϊκά μέτρα, μαζί πειθαρχούσαν και υλοποιούσαν μία προς μία τις οδηγίες της ΕΕ, τις δεσμεύσεις και αποφάσεις των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ».

Είπε ότι οι επιμέρους διαφορές στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ «απλά επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, στη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας».

Τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ψήφο στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, γκρεμίζεται με ψήφο στο ΚΚΕ».

Είπε ότι «δεν είναι λύση η επιστροφή στην ΝΔ, που περιμένει στη γωνία για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, ούτε η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που νομίζει ότι οι αμαρτίες του ξεχάστηκαν, ενώ δηλώνει διαθέσιμο για τον ρόλο του μπαλαντέρ σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση με κορμό, είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τόνισε ότι πρόοδος είναι ο αγώνας για τα μικρά και τα μεγάλα, και πρόσθεσε ότι «οι χιλιάδες εργαζόμενοι Περιστεριώτες, «οι «ψυκτικοί» που είπε με περιφρόνηση ο πρόεδρος της ΝΔ», ξέρουν ότι το ΚΚΕ «θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών για να υπερασπιστεί τα δικά τους συμφέροντα».

«Η άλλη όψη των υποτιμητικών δηλώσεων του Μητσοτάκη για τους νέους της Δυτικής Αθήνας, είναι η πρόκληση του Τσίπρα να εμφανίζεται, ως προστάτης και φωνή των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων στον κόσμο της Δυτικής Αθήνας, όπως έκανε χτες στο Αιγάλεω» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «απολαμβάνει τη στήριξη της ολιγαρχίας, των ελίτ, των εφοπλιστών», ενώ «έχουμε μάτια να δούμε τους ολιγάρχες που τον στηρίζουν και που συμμετέχουν μάλιστα και στους συνδυασμούς του. Μαζί είναι Τσίπρας και Μητσοτάκης στο κότερο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος».

«Δώστε μας δύναμη, να δυναμώσουν οι αγώνες μας. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ν. Δένδιας: Οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, τις πρόσφατες εξελίξεις στο Χογκ Κογκ καθώς και …