Έρχονται τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια-Θα υλοποιηθούν από τους Δήμους (video)

Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο εκπόνησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων από πρωτοβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας αναλαμβάνουν οι δήμοι. Τα νέα σχέδια θα συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο τα παλιά πολεοδομικά σχέδια αλλά το σύνολο της περιφέρειας του κάθε δήμου.

Τα νέα τοπικά χωρικά σχέδια θα συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο τα παλιά πολεοδομικά σχέδια που κάλυπταν μόνο ορισμένες περιοχές αλλά το σύνολο της περιφέρειας του κάθε δήμου. Οι 325 αυτοδιοικητικές αρχές θα χρηματοδοτηθούν με συνολικά 200 εκατ. ευρώ από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

Τη διαχείριση του προγράμματος αναλαμβάνει το πράσινο ταμείο και οι δανειοδοτικές συμβάσεις θα συναφθούν μετά από πρόσκληση με το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Τα τοπικά χωρικά σχέδια θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε 34 μήνες από την εκπόνηση της μελέτης αλλιώς οι δήμοι θα πρέπει να αποπληρώσουν μόνοι τους τα δάνεια.

Να ολοκληρωθεί το νέο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό αλλά και να εγκριθούν οι αναθεωρήσεις των περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων για το σύνολο των περιφερειών της χώρας προκειμένου να ολοκληρωθούν σωστά τα τοπικά χωρικά σχέδια ζητά μεταξύ άλλων η ΚΕΔΕ.

Οι δήμοι θα μοιραστούν σε 4 ομάδες. Οι πρώτες 80 προσκλήσεις σε δήμους για να εκπονήσουν τις μελέτες για τα τοπικά χωρικά σχέδια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Λευτέρης Οικονόμου για Δ. Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά ταυτόχρονα δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης …