Η εξαίρεση κατεδάφισης αφορούσε μόνο έργα κοινής ωφέλειας και υποδομές

Δεν θέλαμε να μείνει κάτι γκρίζο σε αυτό το νομοσχέδιο γιατί έχει σημαντικά πράγματα για το κομμάτι του Αιγιαλού και πήραμε πίσω το γκρίζο κομμάτι, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.  Θα το ανασκευάσουμε ώστε να μην αφήνει γκρίζες ζώνες και θα το φέρουμε κάποια άλλη στιγμή στο κομμάτι που αφορά την εξαίρεση κατεδάφισης έργων στον Αιγιαλό μετά 28-07-2011, σημείωσε. Και διευκρίνισε η υπουργός ότι η εξαίρεση κατεδάφισης δεν αφορούσε σπίτια, ούτε βίλες, ούτε ξενοδοχεία, ούτε μπαρ, ούτε ταβέρνες, αλλά έργα κοινής ωφέλειας και υποδομές.

Στο νομοσχέδιο πρόσθεσε η υπουργός ότι για πρώτη φορά απαγορεύεται ρητά η κατασκευή κτισμάτων και η τοποθέτηση κατασκευασμάτων στον Αιγιαλό.  Επίσης είπε ότι για πρώτη φορά προβλέπεται η υποχρεωτική ύπαρξη ελεύθερης διόδου από τον δημόσιο δρόμο προς τον Αιγιαλό, όταν παρεμβάλλεται ιδιωτικό ακίνητο. Και  επεσήμανε ότι για πρώτη φορά υποχρεώνουμε τους ΟΤΑ να διασφαλίσουν ελεύθερη και άμεση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην παραλία του δήμου τους.

Η υπουργός σημείωσε ότι ο παλιός Αιγιαλός ανήκε στην ιδιωτική περιουσία του δημοσίου. Από εδώ και πέρα ό,τι χαραχτεί παλιός Αιγιαλός θα ανήκει στην δημόσια κτήση. Για να δώσουμε την άδεια χρήσης του Αιγιαλού έχουμε αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις, δεν δίνεται πλέον για τουριστικούς και εμπορικούς σκοπούς η παραχώρηση χρήσης του Αιγιαλού, αλλά θέλουμε επικαιροποιημένη περιβαλλοντική αδειοδότηση, τόνισε η κ. Παπανάτσιου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Άγκυρα (video)

Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου …