Άσκηση «Μέδουσα» στην Αν. Μεσόγειο – Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι (video)

Ελληνικά πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην Αίγυπτο στο πλαίσιο της τριμερούς άσκησης «Μέδουσα», η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας. Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο καλούν την Άγκυρα τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τη στιγμή που η Άγκυρα με τη ρητορική εντάσεων ακόμη και απειλών, αλλά και με «τεχνάσματα», προσπαθεί σε καθημερινή βάση να προβάλει αξιώσεις της για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, είτε μέσω δηλώσεων αξιωματούχων είτε με επιστολές στον ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τη γείτονα στέλνει γι’ ακόμη μια φορά αυστηρό μήνυμα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό όρους.

Από το πιο απομακρυσμένο άκρο της Ελληνικής επικράτειας, το Καστελόριζο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης έστειλε μήνυμα κι αυτός με τη σειρά του προς την Τουρκία: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Η πραγματικότητα είναι όμως αυτό που ισχύει και αυτό που λέει το Διεθνές Δίκαιο και οι Συνθήκες. Εμείς λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σημειώνει σε συνέντευξή του πως το ελληνικό Πεντάγωνο παρακολουθεί και αναλύει την προκλητική στρατηγική της Τουρκίας.

«Η τακτική των προκλήσεων είναι ατελέσφορη και δεν την οδηγεί πουθενά, αντίθετα την απομονώνει και περισσότερο αποκαλύπτει μια αδυναμία», αναφέρει στο Έθνος της Κυριακής.

Το μήνυμα της συνεργασίας με στόχο της ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο εκπέμπει η άσκηση «Μέδουσα», η οποία ξεκίνησε αυτή τη φορά όχι στα ελληνικά νερά, αλλά στ’ ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Μια μικρή ναυτική αρμάδα από την Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην Αίγυπτο, όπως επίσης ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού αλλά και μαχητικά F-16.

Τα τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων των τριών χωρών στέλνουν το πλέον αποφασιστικό μήνυμα πως οι χώρες που συμμετέχουν στο λεγόμενο «ενεργειακό μπλοκ» προχωρούν σε κοινές ασκήσεις, με φόντο και την ενεργειακή ασφάλεια.

Ρεπορτάζ: Γ. Σιδέρης
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ινδία: Πρωτοφανής καύσωνας με δεκάδες νεκρούς σε 24 ώρες

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της …