Ευρωεκλογές: Παρουσίαση των υποψηφίων της ΝΔ – Σύνθημα νίκης από Κ. Μητσοτάκη (video)

Νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές, προσωπικότητες με εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα, επιστήμονες, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και αρκετά νέα πρόσωπα περιλαμβάνει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, που παρουσιάστηκε την Κυριακή στο κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Κάποιοι είχαν πει ‘ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του και σημείωσε: «Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της πατρίδας μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στην ποιότητα των ανθρώπων που συνθέτουν το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μίλησαν για ένα λεπτό, όσο χρόνο δηλαδή μιλούν οι ευρωβουλευτές στο ευρωκοινοβούλιο.

Στόχος του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς χώρους, να συνδυάζουν την εμπειρία με την ανανέωση, να καλύπτουν ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα και έχουν αναφορές σε όλη την Ελλάδα.

Αν αφαιρέσουμε τους νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές, το ποσοστό όσων πρωτοδοκιμάζονται σε κάλπες με εθνικό ακροατήριο ξεπερνά το 60%.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η εμπειρία πολλών υποψηφίων της στον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ.

Έξι από τους υποψήφιους έχουν θητεύσει σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γιώργος Αγγελόπουλος, Τόνια Αράχωβα, Νίκος Γιαννής, Γιώργος Κρεμλής, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Δημήτρης Μελάς) ενώ τρεις ακόμη έχουν στο επίκεντρο της ακαδημαϊκής τους έρευνας την Ευρωπαϊκή Ένωσης (Παύλος Ελευθεριάδης, Δημήτρης Καιρίδης, Ελένη Παναγιωταρέα). Αν προσθέσει κανείς σε αυτούς τους εννέα εν ενεργεία ευρωβουλευτές και βουλευτές, καθώς και δύο πρώην ευρωβουλευτές (Νίκη Τζαβέλα και Μανώλης Μαυρομμάτης), σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι της ΝΔ γνωρίζουν ήδη από μέσα πως λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στον αντίποδα, σημαντική είναι η εκπροσώπηση και της νέας γενιάς: έξι υποψήφιοι είναι κάτω των 40 ετών (Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Λευτέρης Βαρουξής, Κώστας Δέρβος, Θοδωρής Καλαμπόκης, Ελισάβετ Κυρίτση και Χιουμεϊρά Αχμέτ Ογλού).

«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ΕΕ. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ. Η ΝΔ είναι κεντρικός πυλώνας του ΕΛΚ το οποίο θα είναι νικητής και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμαστε με τους νικητές και όχι να ψάχνουμε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε χωρίς ταυτότητα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε πως η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα Βέμπερ για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ είναι οι εξής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Αμέτ Ογλού, Γιώργος Αμυράς, Γιάννης Ανδρουλάκης, Τόνια Αράχωβα, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Λευτέρης Βαρουξής, ‘Αγης Βερούτης, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Νίκος Γιαννής, Καλυψώ Γούλα, Κωνσταντίνος Δέρβος, Τέτα Διαμαντοπούλου, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Σταύρος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Μανώλης Μαυρομάτης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Πάϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Νίκη Τζαβέλλα, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Άκης Τσελέντης, Βίκυ Φλέσσα.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Γ. Ευθυμίου], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Αλ. Τσίπρας: Το διακύβευμα της 7ης Ιουλίου (video)

Με επίσκεψη στην Κω συνεχίζει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες …