Αμφισβητώ τη δυνατότητα να κάνουν κόμμα οι κ. Τσιτουρίδης, Σπηλιωτόπουλος, Παπακώστα

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις απαιτούν βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Αυτός ο σχεδιασμός για να επιτευχθεί, πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης εθνική πολιτική, δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή. 

Ο σχεδιασμός της στρατηγικής πρέπει να είναι ένας εθνικός σχεδιασμός και τα κόμματα πρέπει να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην χάραξη αυτής της πολιτικής, σημείωσε. Οι δηλώσεις του κ. Τσιρώνη για το Καστελόριζο -εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη -το μόνο που κατάφεραν είναι να ρίξουν νερό στο μύλο της Τουρκίας και καλό είναι οι βουλευτές -όταν δεν ξέρουμε κάποια πράγματα να μην παριστάνουμε- ότι είμαστε παντογνώστες.

Ερωτηθείσα για την συμφωνία των Πρεσπών η βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι η εν λόγω συμφωνία θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα αποσταθεροποιητικά, παρά το γεγονός ότι βραχυπρόθεσμα θα υπάρχει μια ανάταση λόγω της εισόδου της γείτονος στο ΝΑΤΟ και της εκκίνησης των όποιων ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων.

Σε ό,τι αφορά το νέο κόμμα που θα ιδρύσει ο κ. Τσιτουρίδης και με το οποίο πιθανόν να συνεργαστούν ο κ. Σπηλιωτόπουλος και η κ. Παπακώστα, η κ. Μπακογιάννη τοποθετήθηκε λέγοντας ότι γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ -βλέποντας της δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ- να προσπαθήσει να δημιουργήσει κάποιου είδους εσωτερικά ζητήματα. Είναι δάκτυλος ΣΥΡΙΖΑ εκατό τοις εκατό, ποιος άλλος θα ασχολείτο σοβαρά με τους ανθρώπους για τους οποίους μιλήσατε; τόνισε. Και διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένοι είναι εξαιρετικοί και συμπαθέστατοι άνθρωποι, τη δυνατότητά τους να κάνουν κόμμα την αμφισβητώ ευθέως, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες ευρωεκλογές εκτίμησε ότι το μήνυμα θα είναι ηχηρό για την κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση πολύ δύσκολα μακροπρόθεσμα θα μπορέσει να σταθεί. Και συμπλήρωσε ότι αμφιβάλλει ότι θα γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές οι εθνικές εκλογές, αυτές θα γίνουν τον Ιούνιο, εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Χίος: Καταγγελία για επίθεση στελέχους της ΝΔ σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ (video)

Στη Χίο, σύμφωνα με καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιοκτήτης ακτινοδιαγνωστικού κέντρου και στέλεχος της ΝΔ επιτέθηκε …