Ταυτοποίηση 4 δραστών για τη ρατσιστική επίθεση στην Κόνιτσα

Κάτοικοι της Κόνιτσας και της ευρύτερης περιοχής είναι οι συμμετέχοντες στη ρατσιστική επίθεση κατά των ανήλικων προσφυγόπουλων από το Αφγανιστάν.

Την περασμένη Κυριακή, φορώντας κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα επιτέθηκαν σε εννέα παιδιά και ένα από αυτά τραυματίστηκε στο χέρι και το πόδι. Ήδη, σχηματίστηκε δικογραφία κατά των τεσσάρων ταυτοποιηθέντων, για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων. Να σημειωθεί ότι εκ των τεσσάρων δραστών ο ένας είναι τριαντάχρονος και διαμένει στην Αρίστη και οι άλλοι τρεις 17χρονοι διαμένουν στην Κόνιτσα. Η έρευνα συνεχίζεται καθώς στην επίθεση συμμετείχε ένας ακόμη δράστης.

Με το πλέον αισιόδοξο μήνυμα ολοκληρώθηκε στην ακριτική Κόνιτσα η σημερινή κινητοποίηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων των Ιωαννίνων. Τα παιδιά που δέχθηκαν την επίθεση από ακροδεξιά ομάδα είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την έμπρακτη συμπαράσταση της κοινωνίας των Ιωαννίνων και φυσικά της Κόνιτσας. Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με μια συμβολική πράξη μοίρασε μπάλες μπάσκετ στα προσφυγόπουλα με την ευχή να πετύχουν τρίποντο στην αλληλεγγύη και να κάνουν μλποκ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Νωρίτερα, αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενάντια στα συμβάντα της περασμένης Κυριακής οργάνωσε το ΚΚΕ στην ακριτική κωμόπολη. Αφορμή, η εγκληματική επίθεση μελών του ακροδεξιού πυρήνα εναντίον εννέα προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Κόνιτσας. Στελέχη και μέλη του κόμματος κάλεσαν την κυβέρνηση να θέσει στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή.
Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της Κόνιτσας συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση. Απαιτώντας να εντοπιστούν και να αποκαλυφθούν οι πέντε ροπαλοφόροι και κουκουλουφόροι που συμμετείχαν στη φονική επιδρομή κατά των προσφυγόπουλων. Δεκάδες συλλογικότητες, κόμματα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις των Ιωαννίνων και της Ηπείρου καταδίκασαν την πρακτική του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Καβάλα: Προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης …