«Ταξίδι» στο διάστημα με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο που βρίσκεται στην Κέρκυρα, με την προβολή ψηφιακών παραστάσεων ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο), θα προσφέρει από σήμερα (Δευτέρα 18/3) σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» εικονικά στο διάστημα.

Μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο είναι μία ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου. Εντός του χώρου, ο οποίος θα διαθέτει και καρέκλες για τους θεατές, θα πραγματοποιούνται ειδικές προβολές. Εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, την ημέρα θα γίνεται η παρατήρηση του Ηλίου. Το βράδυ, όσοι θέλουν θα μπορούν να παρατηρούν τον έναστρο ουρανό.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα βρίσκεται σήμερα (Δευτέρα 18/3)  στο Γυμνάσιο Αχαράβης, στην Βόρεια Κέρκυρα. Αύριο θα εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Μάρκου, την Τετάρτη (20/3) θα εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας στην Τοπική Κοινότητα Αργυράδων και την Πέμπτη (21/3) θα εγκατασταθεί στην Πάνω Πλατεία Σπιανάδα της Κέρκυρας.

Οι προβολές -που είναι δωρεάν για το κοινό- έχουν τους εξής τίτλους- θέματα: «Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το σκαλοπάτι για τον πλανήτη ‘Αρη», «Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina», η «κατάκτηση» των άλλων πλανητών, ο Ήλιος ως «ζωντανό» άστρο, η Γη στο σύμπαν, η αναζήτηση της «σκοτεινής ύλης» και το «κλίμα της γης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

«Μουσικό οδοιπορικό στη Βλάστη Κοζάνης»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, ο Λάμπρος Λιάβας και το …