Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Καλογρέζας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου η εκδήλωση τιμής και μνήμης στους 22 εκτελεσθέντες (21 Έλληνες και ένας Ιταλός αντιφασίστας) στο Μπλόκο της Καλογρέζας, που είχε γίνει 75 χρόνια πριν, με τη συνεργασία Γερμανών και Ελλήνων δοσίλογων.

Εκτός από τη σύντομη ομιλία του δημάρχου και το τρισάγιο, η φιλαρμονική και η χορωδία «γέμισαν» την εκδήλωση με αγωνιστικά τραγούδια, ενώ έγινε κατάθεση στεφανιών. Δημοτικές κινήσεις, τοπικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, ο Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που εκπροσώπησε την ΚΕΕΡΦΑ, φίλαθλοι της Νέας Ιωνίας και της ΑΕΚ, άνοιξαν πανό, αλλά και φορείς που προτίμησαν αντί για στεφάνι να καταθέσουν το αντίτιμο σε κοινωνικές δράσεις, πήραν μέρος στην εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Μάρτη με την εκδήλωση – συζήτηση «Εθνική Αντίσταση και Ποδόσφαιρο», συνεχίζονται τη Δευτέρα 18 Μαρτίου με αγώνα παλαιμάχων στις 6μμ στο δημοτικό στάδιο, συνεχίζονται με έκθεση ζωγραφικής μαθητών στο «Παναιτώλιο» την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ολοκληρώνονται με αγώνες δρόμου την Κυριακή 31 Μαρτίου.

 

κυπαρίσσια με τα ονόματα των εκτελεσθέντων

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Το ακροδεξιό κόμμα AfD απέτυχε να εκλέξει δήμαρχο στην Γκέρλιτς

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απέτυχε στην προσπάθειά του να εκλέξει …