Μ. Σπυράκη: Χαμένη ευκαιρία η Συνταγματική Αναθεώρηση (video)

Χαμένη ευκαιρία χαρακτήρισε τη Συνταγματική Αναθεώρηση η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε φοβικά και δεν έβαλε στο τραπέζι με γενναιότητα τα άρθρα που πρότεινε η ΝΔ με βασικότερα και πιο εμβληματικά το 16 για τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων και το 24 για το περιβάλλον και τη προστασία των δασών, ούτως ώστε η επόμενη Βουλή να είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το αν θα αναθεωρηθούν ή όχι τα άρθρα αυτά. Αντιθέτως είδατε ότι οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδήγησαν εκεί που ήθελαν για τον τρόπο εκλογής του ΠτΔ αλλά αποσυνδέθηκε μέσα από την πρόταση της ΝΔ».

Η κα Σπυράκη ανέφερε ότι πρότειναν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι προτάσεις της ΝΔ να υπερψηφιστούν από τα δύο μεγάλα κόμματα ώστε να δημιουργηθεί μια ευρεία πλειοψηφία και η επόμενη Βουλή να μπορεί να αναθεωρήσει με απλή πλειοψηφία τα άρθρα αυτά με βάση την εντολή που θα πάρει από τους πολίτες.
Η ΝΔ θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία είναι αυτονόητα και πρέπει να προχωρήσουμε δηλ. η αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, το θέμα της ευθύνης των υπουργών και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η ασυλία, σημείωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για τις εκλογές η κα Σπυράκη υπογράμμισε ότι «οι κάλπες θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα. Η ΝΔ θα είναι πρώτη, θα είναι κυρίαρχη. Και το μήνυμα θα είναι τέτοιο που θα λέει στην κυβέρνηση: φύγετε! Ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελείωσε».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Την επόμενη εβδομάδα το sea trac στο Φανάρι

Σε ότι αφορά τον αυτοσχέδιο μηχανισμό-sea trac- για την πρόσβαση στη θάλασσα των ΑΜΕΑ και …