Συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 16 Μάρτη

Σε πάνω από 30 χώρες και 70 πόλεις θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 16 Μαρτίου, ενώ στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 3μμ στην Ομόνοια, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου, την ίδια ώρα στην Πλατεία Αγοράς στα Χανιά, στα Γιάννενα στην Περιφέρεια, στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου και στο Ηράκλειο στα Λιοντάρια. Στην Ξάνθη στις 4μμ στην Κεντρική Πλατεία και στο Βόλο στις 6μμ (Άγιος Νικόλαος 15/3).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ παρουσίασε τους 10 λόγους για την κινητοποίηση και ενημέρωσε για τη διεθνή διάσταση των κινητοποιήσεων.

Ο Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ κάλεσε: “Ολοι μαζί να μας ενώσει ο αγώνας κατά που φασισμού παρά τις διαφορές που έχουμε στην στρατηγική για την αλλαγή της κοινωνίας. Να σταθούμε στο πλευρό των μεταναστών που δέχονται επιθέσεις από τους φασίστες.”

Ο Βασίλης Κουκαλάνι ενημέρωσε ότι το Σάββατο στις 16 Μάρτη ξεκινάνε την αντιφασιστική μέρα δράσης με την παράσταση ποιο δυνατός και από τον Σούπερμαν με συμμετοχή παιδιών στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Πάνω από 115 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καλούν στην Ομόνοια στις 3μμ.

Ο Ντόναλτ Οχαγουέρε δήλωσε ότι “δεν μας ικανοποίησε η έρευνα για το θάνατο του νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Κάθε μέρα βασανίζονται μετανάστες στο τμήμα, στο ασανσέρ, στις τουαλέτες. Υπάρχει δικαιοσύνη; Τότε έπρεπε να το πάνε πρώτα στο νοσοκομείο και μετά να τον τιμωρήσουν για ότι έκανε, όχι να πεθάνει στο τμήμα. Θα είμαστε όλοι στην Ομόνοια στις 3μμ.”

Η Μαρία Αμπελιώτη κάλεσε σε συνέχιση της πάλης ενάντια στη καταπίεση με στήριξη των προσφύγων ενάντια στο φασισμό. Να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Επίσης οι διοργανωτές του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου απαίτησαν «την άμεση απόσυρση της τροποποίησης-δώρο στη Χρυσή Αυγή με την οποία μειώνονται οι ποινές για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Η μάχη των εθνικών εκλογών είναι δύσκολη, αλλά μπορούμε να την κερδίσουμε

Η συμπεριφορά που επέδειξε ο Ερντογάν δεν τον ωφέλησε στο εσωτερικό της χώρας του και τα …