Πτώση αεροσκάφους: Βρέθηκε το κάθισμα – Συνεχίζονται οι έρευνες (video)

Με το πρώτο φως της μέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για να εντοπιστεί ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας. Μόνο ένα κάθισμα του μικρού αεροπλάνου βρήκαν τα σκάφη του λιμενικού που σάρωσαν το βυθό του Πατραϊκού.

Στις 12:28 το μεσημέρι ήταν η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου της 116 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο. Λίγα λεπτά αργότερα το ίχνος του μικρού αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ. Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, κάτοικος Κρυονερίου, είδε το μονοκινητήριο αεροσκάφος να πέφτει στον Πατραϊκό κόλπο και ενημέρωσε το λιμεναρχείο.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πάτρας και του Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο των ερευνών. Σκάφη του λιμενικού και ψαροκάικα με βυθόμετρα σαρώνουν τον Πατραϊκό για να εντοπίσουν το μονοκινητήριο και τον 46χρονο πιλότο.

Αργά το απόγευμα βρέθηκε το κάθισμα του μικρού αεροπλάνου, αλλά δεν βρέθηκε ο πιλότος. Οι έρευνες σταμάτησαν όταν έπεσε το σκοτάδι και θα συνεχιστούν αύριο το πρωί, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Γεραφέντης, Χ. Γιαννοπούλου, Ν. Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Το Πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά την Κυριακή (video)

Ξεκίνησε το διευρυμένο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων λόγω Πάσχα. Το Σάββατο, τα συνοικιακά καταστήματα θα …