Τσίπρας:Πήρα το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις (video)

«To πατριωτικό καθήκον και η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, απαιτούν όλοι και όλες μας να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας αυτές τις κρίσιμες ώρες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή επί της προτάσεως για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

«Πήρα το ρίσκο έχοντας πολιτική τόλμη να ζητήσω καθαρές λύσεις, διότι η κρισιμότητα επιτάσσει καθαρές λυσεις και καθαρές κουβέντες» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Στις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι να παίρνουμε θέση. Οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια, λειτουργούν σύμφωνα με τη συνείδησή τους, αυτό λέει το Σύνταγμα».

«Από την πλευρά της αντιπολίτευσης βλέπω νευρικότητα, σύγχυση, αμηχανία. Πριν από μια εβδομάδα η αντιπολίτευση ζητούσε από εμένα επιτακτικά να ζητήσω – αν τολμάω, λέγατε- ψήφο εμπιστοσύνης. Και τώρα που τολμάω, πάλι πρόβλημα έχετε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει μαθήματα εκείνος «που δεν είχε το πολιτικό σθένος και την πολιτική τόλμη να προκαλέσει αυτός τη συζήτηση, που μας απειλούσε με την πρόταση δυσπιστίας όταν θα ερχόταν η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν τόλμησε να το κάνει».

Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει «μια δυσκολία να προσαρμοστεί στις αλλαγές που συντελούνται, όταν υιοθετεί ένα αφήγημα, συνεχίζει με αυτό ανεξάρτητα αν αλλάζουν οι συνθήκες».

«Ο πατέρας σας κύριε Mητσοτάκη κυβέρνησε για τρία χρόνια με βουλευτή που είχε εκλεγεί από άλλο κόμμα» επεσήμανε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός  τον κατηγόρησε ότι «ρίχνει σε πρωτόγνωρα βάθη το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Με στοχοποίηση βουλευτών. Με απειλές και χαρακτηρισμούς. Με συνθήματα και ύβρεις, ακόμη και για πρόσωπα που τιμούν το δημόσιο βίο».

 

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Αίρεται η ασυλία Λοβέρδου, Σαλμά, Φωκά -Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια (video)

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου με 213 ψήφους, του Μάριου Σαλμά με 209 …