Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να αγκιστρωθεί λίγους μήνες στην εξουσία

«Η συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης είναι η τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

Κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι προκάλεσε την συζήτηση για να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες στην εξουσία, να προετοιμάσει την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να κρατήσει στην ζωή το «πολιτικό μόρφωμα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Χαρακτήρισε «αίσχος» τον «αλληλοδανεισμό» βουλευτών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας τους τελευταίους ως «κόμμα – ακορντεόν». Αναρωτήθηκε αν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης αν ο πρωθυπουργός τους είχε απομακρύνει από την κυβέρνηση.

«Ποτέ κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη. Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας, αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφέρθηκε στους βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως υπουργοποιήθηκε κάποιος που αποκαλούσε τον πρωθυπουργό «θλιβερό» και «πολιτικά αμοραλιστή».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενώ η οικονομία ήταν έτοιμη να ανακάμψει το 2014, ο Α. Τσίπρας την βύθισε περισσότερο στην κρίση, ενώ η χώρα μπορούσε να βγει από τα μνημόνια. Ο Κ. Μητσοτάκης «χρέωσε» στον Α. Τσίπρα ένα τρίτο μνημόνιο με κόστος 100 δις ευρώ, αλλά και ένα «άτυπο 4ο μνημόνιο».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα με φόντο τις καταγγελίες Μαρινάκη (video)

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο στόχαστρο της κριτικής του τη ΝΔ, …